Spausdinti
makaronai su česnakais ir petražolėmis

Makaronai su česnakais - Aglio e olio

Labai paprastas, bet tikrai neprastas makaronų patiekalas. Tradicinis receptas!

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 15 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 200 g spagečių
  • 7 skiltelės česnako
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto čili (rekomenduoju skiedreles)
  • 1/2 citrinos
  • šviežių petražolių

Gamybos eiga

  1. Užverdame vandenį, kuriame virsime makaronus ir gausiai pasūdome. Suberiame spagečius ir verdame vadovaudamiesi pakelio instrukcijomis (apie 8 minutes).

  2. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir kaitiname ant vidutinės kaitros kol įkaista.

  3. Česnaką supjaustome labai plonais griežinėliais ir suberiame į įkaitusį aliejų. Maišome kelias minutes kol lengvai paruduoja. Tuomet suberiame džiovintą čilį ir pakepame dar 1 minutę ir nuimame keptuvę nuo kaitros.  

  4. Į keptuvę su česnakais suverčiame nukoštus spagečius, pilame 50 ml vandens, kuriame virė makaronai, beriame smulkintas petražoles, šiek tiek druskos ir pipirų bei spaudžiame citrinos sultis. Keptuvę gražiname ant kaitros ir viską kepame nuolat maišydami 2-3 minutes kol padažas sutirštėja.