Šios salotos puikiai tiks tiek prie keptos mėsos, tiek prie vegetariškų falafelių. Taip pat labai skanu valgyti jas su įvairiais levašais, humusu ar tzaziki.
Pirmiausia pasiruošiame kviečių kruopas. Jas galima virti puode, tačiau pasidalinsiu gerokai patogesniu būdu, kurį pats visuomet naudoju. Nuplauname 100g kruopų ir suberiame į dubenį. Beriame žiupsnelį druskos ir užpilame 200ml verdančio vandens. Tuomet dubenį uždengiame lėkšte (arba maistine plėvele) ir paliekame pastovėti 7-9 minutes. Per tą laiką visas vanduo susigers į kruopas ir jos bus paruoštos.
Į atskirą dubenį beriame išvirusias kruopas, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus (arba smulkintą šalotą), mažais kubeliais pjaustytą agurką (prieš tai išpjauname jo sėklas) ir kubeliais pjaustytus pomidorus.
Beriame smulkintas petražoles, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską bei labai gerai išmaišome. Galiausiai suberiame smulkintus mėtos lapelius. Geriausiai mėtą berti ant pačio galo ir tabule dar kartą lengvai permaišyti, kad nepažeistumėme mėtos ir ji nepajuoduotų.
Salotas rekomenduoju patiekti su kepta mėsa, o jei norisi lengvesnio patiekalo, mano mėgstama kombinacija būtų tokia: šiek tiek humuso, tzaziki, keli kepti falafeliai bei mėgstamas levašas.