Žodžiu, šiandien noriu pasidalinti pirmu rimtesniu šios vasaros atradimu. Taigi, nevyniojant į vatą, jei jau planuojate savaitgalį kažką kepti ant grotelių garantuoju, kad šios libanietiškos tabule salotos tiks tiek prie mėsos, tiek prie vegetariškų kepsnelių ir garantuoju, kad labai patiks.
Pamatysite, nereiks net virtų ryžių! Šios spalvingos salotos be mums visiems puikiai žinomų agurkų, pomidorų ir kalno petražolių savyje taip pat turi kietųjų kviečių kruopų (bulguro), kurios yra ypač sveikas reikalas. Jei įdomu, būtent šios kruopos turi mažiau kalorijų bei riebalų, o tuo pačiu 2 kartus daugiau skaidulų ir net 4 kartus daugiau folio rūgšties negu rudieji ryžiai! Ir kas man ypač aktualu, kad jų paruošimas užtrunka juokingas 7-8 minutes. Beje, jei klausite kur jų rasti, tai aš šių kruopų radau “LIDL” prekybos centre, kur šią savaitę vyksta Vidurio Rytų produkcijos savaitė.
Šios salotos puikiai tiks tiek prie keptos mėsos, tiek prie vegetariškų falafelių. Taip pat labai skanu valgyti jas su įvairiais levašais, humusu ar tzaziki.
- 1 trumpavaisis agurkas
- 2 pomidorai
- 100 g kietųjų kviečių kruopų (bulguro)
- didelis ryšulėlis petražolių
- 2 svogūnų laiškai arba 1 šalotas
- 1/2 citrinos sulčių
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 3-4 šakelės šviežios mėtos
- šiek tiek druskos
Pirmiausia pasiruošiame kviečių kruopas. Jas galima virti puode, tačiau pasidalinsiu gerokai patogesniu būdu, kurį pats visuomet naudoju. Nuplauname 100g kruopų ir suberiame į dubenį. Beriame žiupsnelį druskos ir užpilame 200ml verdančio vandens. Tuomet dubenį uždengiame lėkšte (arba maistine plėvele) ir paliekame pastovėti 7-9 minutes. Per tą laiką visas vanduo susigers į kruopas ir jos bus paruoštos.
Į atskirą dubenį beriame išvirusias kruopas, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus (arba smulkintą šalotą), mažais kubeliais pjaustytą agurką (prieš tai išpjauname jo sėklas) ir kubeliais pjaustytus pomidorus.
Beriame smulkintas petražoles, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską bei labai gerai išmaišome. Galiausiai suberiame smulkintus mėtos lapelius. Geriausiai mėtą berti ant pačio galo ir tabule dar kartą lengvai permaišyti, kad nepažeistumėme mėtos ir ji nepajuoduotų.
Salotas rekomenduoju patiekti su kepta mėsa, o jei norisi lengvesnio patiekalo, mano mėgstama kombinacija būtų tokia: šiek tiek humuso, tzaziki, keli kepti falafeliai bei mėgstamas levašas.
#LidlPartnerystė
1 comment
Nuostabios salotos!👌👌