Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Libanietiškos tabule salotos
  • Patiekalai per 20 min
  • Salotos
  • Užkandžiai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Libanietiškos tabule salotos

  • 2019-06-11
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
Libanietiškos tabule salotos

Žodžiu, šiandien noriu pasidalinti pirmu rimtesniu šios vasaros atradimu. Taigi, nevyniojant į vatą, jei jau planuojate savaitgalį kažką kepti ant grotelių garantuoju, kad šios libanietiškos tabule salotos tiks tiek prie mėsos, tiek prie vegetariškų kepsnelių ir garantuoju, kad labai patiks.

Pamatysite, nereiks net virtų ryžių! Šios spalvingos salotos be mums visiems puikiai žinomų agurkų, pomidorų ir kalno petražolių savyje taip pat turi kietųjų kviečių kruopų (bulguro), kurios yra ypač sveikas reikalas. Jei įdomu, būtent šios kruopos turi mažiau kalorijų bei riebalų, o tuo pačiu 2 kartus daugiau skaidulų ir net 4 kartus daugiau folio rūgšties negu rudieji ryžiai! Ir kas man ypač aktualu, kad jų paruošimas užtrunka juokingas 7-8 minutes. Beje, jei klausite kur jų rasti, tai aš šių kruopų radau “LIDL” prekybos centre, kur šią savaitę vyksta Vidurio Rytų produkcijos savaitė.

libanietiškos tabule salotos
Libanietiškos tabule salotos
Spausdinti
Libanietiškos tabule salotos
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
15 mins
 

Šios salotos puikiai tiks tiek prie keptos mėsos, tiek prie vegetariškų falafelių. Taip pat labai skanu valgyti jas su įvairiais levašais, humusu ar tzaziki.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • 2 pomidorai
  • 100 g kietųjų kviečių kruopų (bulguro)
  • didelis ryšulėlis petražolių
  • 2 svogūnų laiškai arba 1 šalotas
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 3-4 šakelės šviežios mėtos
  • šiek tiek druskos
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasiruošiame kviečių kruopas. Jas galima virti puode, tačiau pasidalinsiu gerokai patogesniu būdu, kurį pats visuomet naudoju. Nuplauname 100g kruopų ir suberiame į dubenį. Beriame žiupsnelį druskos ir užpilame 200ml verdančio vandens. Tuomet dubenį uždengiame lėkšte (arba maistine plėvele) ir paliekame pastovėti 7-9 minutes. Per tą laiką visas vanduo susigers į kruopas ir jos bus paruoštos. 

  2. Į atskirą dubenį beriame išvirusias kruopas, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus (arba smulkintą šalotą), mažais kubeliais pjaustytą agurką (prieš tai išpjauname jo sėklas) ir kubeliais pjaustytus pomidorus.

  3. Beriame smulkintas petražoles, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską bei labai gerai išmaišome. Galiausiai suberiame smulkintus mėtos lapelius. Geriausiai mėtą berti ant pačio galo ir tabule dar kartą lengvai permaišyti, kad nepažeistumėme mėtos ir ji nepajuoduotų.

  4. Salotas rekomenduoju patiekti su kepta mėsa, o jei norisi lengvesnio patiekalo, mano mėgstama kombinacija būtų tokia: šiek tiek humuso, tzaziki, keli kepti falafeliai bei mėgstamas levašas. 

#LidlPartnerystė

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.