Greitai ir nesudėtingai paruošiamas labai kvapnus troškinys.
Pirmiausia išsiverdame raudonus lęšius. Jie įprastai verda apie 20 min, tačiau šį kartą radau LIDL'e labai kokybiškus, kurie išverda per nepilnas 10 min. Puode užverdame vandenį, tada supilame lęšius ir verdame kol išverda. Tuomet nupilame vandenį ir lęšius padedame į šalį.
Atskirame puode ištirpiname 1 šaukštą sviesto ir ant jo apkepame smulkintą svogūną, česnaką, imbierą bei čili pipirą (apie 4-5 minutes).
Kuomet svogūnai suminkštėja, suberiame kubeliais pjaustytus pomidorus, prieskonius (maltą kalendrą, kuminą, cinamoną, ciberžolę, kardamoną, papriką, maltą čili). Viską pakepame dar kelias minutes ir sudedame išvirusius lęšius. Viską labai gerai išmaišome, jei norisi įpilame šiek tiek vandens.
Pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis ir šaukštu sviesto. Dar kartą išmaišome. Ant viršaus pabarstome šiek tiek šviežios kalendros bei apšlakstome natūraliu jogurtu.
Patiekiame su ryžiais ar indiška duonele.