Pats skaniausias jautienos tartaras, kurį esu valgęs.
Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą, bet ne ilgiau negu 2 valandas (kad mėsa nepradėtų sūdytis). Šiuo žingsniu dezinfekuojame mėsą.
Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.
Išpjaustome riebaliukus ir gyslas - paliekame tik gražią mėsytę.
Jautieną supjaustome 5-8 mm kubeliais, sumaišome su smulkintomis petražolėmis, aliejumi, konjaku/brendžiu, vyno actu, vorčesterio padažu, druska, pipirais. Jei mėgstame aštrumą - įpilame kelis lašus aštraus padažo. Viską išmaišome.
Patiekimui galite naudoti nedidelį dubenėlį arba konditerinį žiedą, norėdami suformuoti gražią tartaro formą.
Lėkštėje šalimais patiekiame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, šalotus, taip pat dižono garstyčias, o ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.
Prieš valgant viską išsimaišome, o valgome su skrudinta bagete.