Go Back
Spausdinti
piene kepta višta

Piene kepta višta

Sultingesnės vištienos nei ši nebuvau valgęs.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 1 hour 30 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 1 višta
  • 4 šaukštai „Dvaro“ sviesto
  • 550 ml riebaus „DVARO“ pieno
  • 2 citrinų tarkuotos žievelės
  • 10 česnako skiltelių
  • šiek tiek šviežio šalavijo
  • 1/2 cinamono lazdelės
  • druska ir pipirai

Gamybos eiga

  1. Vištą nusausiname, apibarstome druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje, ant šiek tiek aukštesnės negu vidutinės kaitros, ištirpiname sviestą.
  3. Ant sviesto apkepame vištą, kad apskrustų.
  4. Į puodą supilame pieną, sudedame česnako skilteles (smulkinti nereikia), tarkuotą citrinos žievelę, cinamono lazdelę, šalavijo lapelius. Viską užverdame.
  5. Į kepimo indą dedame vištą, ant viršaus supilame užvirtą pieno mišinį.
  6. Užklojame kepimo folija, pašauname į 190 laipsnių orkaitę 40 minučių.
  7. Nuimame foliją ir kepame dar 50 min.
  8. Prieš valgant leidžiame ‘pailsėti’ 15-20 min.