Kadangi patiekalas paruošiamas gan greitai, pirmiausia uždedame virti spagečius. Verdame juos pasūdytame vandenyje, vadovaudamiesi pakelio instrukcija ir jokiu būdu neperverdame.
Tuo pat metu į keptuvėje įkaitintą aliejų beriame smulkintas ančiuvių file, smulkintus čili pipirus, pjaustytus česnakus, kaparėlius, alyvuoges ir perpjautus per pusę vyšninius pomidorus. Viską kepame 5-7 minutes, kol pomidorai gerokai suminkštės arba kol išvirs makaronai.
Kuomet spagečiai išverda, į keptuvę su ruošiamu padažu pilame pusę stiklinės krakmolingo vandens, kuriame virė mūsų pasta (taip padažas taps tirštesnis ir gardesnis), ir suverčiame nukoštus spagečius. Beriame šiek tiek pipirų ir labai mažą žiupsnelį druskos, kadangi padažas gali būti ir taip sūrus nuo ančiuvių.
Viską pakaitiname dar 1-2 minutes ir patiekame apibarsčius šviežiu baziliku.