Mums skaniausias jautienos steikas gaunasi iš antrekoto (rib-eye). Ši dalis yra gana riebalinga, o tai suteikia iškepusiai mėsai sultingumą.
Rekomenduojame, pirmiausia, pasigaminti argentinietišką padažą ir palaikyti jį šaldytuve bent kelias valandas. Tokiu būdu ingridientai susimaišys ir padažas taps dar gardesnis.
Inde sumaišome smulkiai pjaustytas prieskonines žoleles, smulkintą česnaką, aliejų, actą. Pagardiname druska ir pipirais. Paragaujame. Jei trūksta rūgštumo ar sūrumo - pilame dar šiek tiek acto ar druskos. Viską labai gerai išmaišome.
Prieš kepant jautieną, labai svarbu ją palaikyti bent 1-2 valandas kambario temperaturoje. Praleidus šį žingsnį, mėsa keps netolygiai ir centrinė dalis neiškeps.
Jei mėsą kepame lauke ant grotelių - puiku. Tačiau jautieną galima skaniai išsikepti ir virtuvėje: ant aukštos kaitros statome grilinę ar špižinę keptuvę ir kaitiname tol, kol keptuvė pradeda lengvai rūkti.
Prieš dedant kepti mėsą, pašlakstome ją alyvuogių aliejumi ir kepame 2-4 minutes iš kiekvienos pusės. Labai svarbu mėsą apversti tik kartą.
Kepant mėsą vadovaujamės šia taisykle: kaip patikrinti steiką.
Kuomet mėsa iškepa, taip kaip jūs norite, ištraukiame ją į lėkštę, pabarstome jūros druska ir šviežiai maltais pipirais, uždengiame folija ir leidžiame steikui "pailsėti" 10-15 min.
Jautienos steiką pjaustome 0,5 cm plonumo juostelėmis skersai skaidulų ir patiekiame apšlakstę argentinietišku padažu.