Labai skaniai ir greitai.
Iš pradžių susipjaustome vištienos file nedideliais gabalėliais (kūbeliais ar juostelėm – kaip jums skaniau/gražiau), paprieskoniuojame druska, pipirais. Viską pamaišome ir paliekame porai minučių pasimarinuoti.
Išsiverdame makaronus pagal instrukciją (tik jokiu būdu neperverdame, o jiems išvirus, nelaikome jų vandenyje). Kai lieka porą minučių iki makaronų išvirimo, į tą patį puodą su makaronais sudedame žirnelius ir pavardame kartu porą minučių, kol išverda makaronai.
Išvirusius makaronus su žirneliais nukošiame, tačiau pusę stiklinės virimo skysčio pasiliekame atskirai – šiek tiek jo prireiks padažui.
Pilame truputį aliejaus į keptuvę ir jį įkaitiname. Beriame smulkintą česnaką ir jį pakepame ant vidutinės ugnies porą minučių.
Tuomet beriame vištieną ir ją pakepame. Jai beveik iškepus, dedame pesto, pilame grietinėlę ir viską išmaišę dar kepame porą minučių, kol pilnai iškepa vištiena.
Tada į keptuvę beriame makaronus su žirneliais, dedame gražgarstes, įpilame porą šaukštų skysčio nuo virtų makaronų, patarkuojame tuputį parmezano sūrio, įdedame druskos, pipirų, jei, jūsų manymu, jų reik, ir viską gerai išmaišome. Dar minutę viską pamaišome šiltoj keptuvėj, kol gražgarstės apvysta ir patiekiame.