Lengvi kaip debesėliai, su šiek tiek paskrudusia plutele. Na, tiesiog tobuli! O jau ta skrudinta šoninė...
Pirmiausia keptuvėje paskrudiname rūkytą šoninę (2-3 minutės iš kiekvienos pusės).
Tada į indą beriame šaukštelį sodos ir ją apšlakstome keliais lašais citrinos sulčių. Labai gerai pamaišome. Tokiu būdu varškėčiuose nesijaus sodos kartumas. Šiame recepte soda labai svarbi, kadangi ji suteiks tešlai purumą.
Į tą patį indą beriame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, šiek tiek druskos ir, pradžiai, 3-4 šaukštus miltų. Viską gerai išmaišome. Jei tešla atrodo skystoka ir lipni, beriame dar šiek tiek miltų.
Iš paruoštos tešlos suformuojame 1 cm storio varškėtukus (turėtų gautis 6-8) ir kepame ant keptuvės (prieš tai joje ištirpinus šiek tiek sviesto) po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda.
Varškėčius patiekiame su skrudinta šonine, apšlakstę klevų sirupu.