Go Back
Spausdinti
sushi dubenėlis - sushi bowl

Sushi dubenėlis

Ryžiai, daržovės ir dar keli gardumynai. Viskas apšlakstyta lengvu, azijietišku padažu.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 25 minutes
Pamaitins 1

Ingredientai

  • 50 g rūkytos lašišos
  • 50 g juodųjų ryžių
  • 1/2 prinokusio avokado
  • 3 svogūnų laiškai
  • 1 jūržolių lapas
  • šiek tiek agurko
  • 3-4 smidrai
  • 1 šaukštelis sezamo sėklų
  • žiupsnelis marinuoto imbiero
  • žiupsnelis mėgstamų daigų (aš naudojau liucernos)

Padažo ingredientai:

  • 1,5 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai laimo sulčių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 cm imbiero gabalėlis
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Ryžius nuplauname po tekančiu vandeniu. Patogiausia tai padaryti supylus juos į tankų sietelį ir šiek tiek praskalauti. 

  2. Nuplautus ryžius beriame į puodą, pilame dvigubai tiek vandens, kiek yra ryžių (50g ryžių reiks 100ml vandens) ir beriame šiek tiek druskos. Ryžius užverdame, tuomet sumažiname kaitrą iki silpnos ir verdame 25 minutes.  

  3. Kol verda ryžiai pasigaminame padažą. Imbierą ir česnaką sutarkuojame smulkia tarkute, suberiame į indą ir sumaišome su likusiais padažo ingredientais. Jei norisi aštrumo, įberiame šiek tiek paprikos miltelių.

  4. Pasiruošiame daržoves. Agurką perpjauname išilgai, išskobiame sėklas ir supjaustome ilgomis juostelėmis. Smidrus išverdame pasūdytame vandenyje (3 min), arba kelias minutes pakepame ant keptuvės. Svogūnų laiškus supjaustome ilgomis juostelėmis, o avokadą griežinėliais. 

  5. Kuomet ryžiai išverda, leidžiame šiek tiek pravėsti ir sudedame į dubenį. Aplink juo išdėliojame pjaustytas daržoves, daigus, rūkytą lašišą, plėšytą ar pjaustytą jūržolių lapą ir marinuotą imbierą. Ant viršaus pabarstome sezamo sėklomis ir apšlakstome padažu.

Patarimai

Šiame recepte taip pat labai tinkami ingredientai: tarkuotos morkos ar kopūstas, saldžios paprikos, ridikėliai, mangas, kriaušė, obuolys, sojos pupelės, pakepinti grybai ar tofu, špinatai.