Go Back
Spausdinti
Burnt Basque Cheesecake

Degintas sūrio pyragas - Basque cheesecake

Tiesiog nuostabaus skonio, orkaitėje keptas sūrio pyragas.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 55 minutes
Ant stalo per 1 hour 5 minutes
Pamaitins 10

Ingredientai

  • 1 kg Kreminio sūrio (aš naudojau Philadelphia)
  • 6 kiaušiniai
  • 500 ml grietinėlės (30% riebumo)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 40 g miltų
  • 300 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto/esencijos arba 1 vanilės lazdelė
  • šiek tiek sviesto (kepimo skardai ir popieriui ištepti)

Gamybos eiga

  1. Plakimo inde išplakame cukrų su kreminiu sūriu. Plakame kelias minutes, kol ištirpsta cukrus ir nebelieka grumstelių.

  2. Tuomet plakant įmušame kiaušinius (po vieną) ir paplakame dar kelias minutes, kol tešla tampa vientisa. 

  3. Į tešlą supilame grietinėlę, druską, vanilės ekstraktą/esenciją arba sėklas iš vanilės ankšties ir plakame 30 sekundžių.

  4. Ant tešlos viršaus tolygiai išbarstome miltus ir paplakame dar 30 sekundžių, kol miltai išsimaišo.

  5. Pyrago kepimo skardos dugną ir kraštus ištepame sviestu. Taip pat sviestu ištepame didelį kepimo popieriaus lapą, kuriuo išklosime kepimo skardą. Lapas turi būti pakankamai didelis, kad uždengtų skardos dugną ir šonus.  Kepimo popierių klojame sviestuota puse žemyn (sviestas padės lapui prilipti prie skardos), prispaudžiame, kad priliptų ir kruopščiai išlyginame, kad neliktų burbuliukų. 

  6. Į kepimo forma supilame cheesecake'o tešlą ir kepame 200 laipsnių kaitros temperatūroje 65 minutes.

  7. Prieš valgant leidžiame atvėsti bent 1 valandai, o geriausia - šaldytuve per naktį.