Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Burnt Basque Cheesecake
  • Desertai
  • Visi receptai

Degintas sūrio pyragas – Basque cheesecake

  • 2020-01-23
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
Burnt Basque Cheesecake

Prieš kurį laiką šito pyrago nuotrauką užmačiau kažkur internete. Iš pirmo žvilgsnio pasirodė, kaip tiesiog sudegęs pyragas. Pradėjus domėtis daugiau, išsiaiškinau, kad šis apdegęs sūrio pyragas labai įdomus reikalas.

Nepaisant to, kad jo receptas gimė prieš tris dešimtmečius viename restorane, esančiame baskų krašte Ispanijoje, būtent 2019 metais šis pyragas tapo vienu iš pačių madingiausių kepinių pasaulyje. Pagrindinė to priežastis – šio pyrago išpopuliarėjimas socialiniuose tinkluose, kur jo nuotraukomis ir teigiamais atsiliepimais apie jį masiškai pradėjo dalintis maisto mėgėjai, viešėdami šio pyrago gimtajame krašte. Dėl socialinių tinklų populiarumas augo kaip ant mielių ir dabar šį desertą galima pamatyti daugelio pasaulio šalių restoranų meniu. Na Lietuvoje apie šį cheesecake’ą dar nieko neteko girdėti, bet esu tikras, kad tai tik laiko klausimas, nes skonis yra tiesiog wow! Beje, įdomu, kad jam nereikia jokio biskvito ar sausainių pagrindo, kaip amerikietiškame sūrio pyrago variante, tad gamyba tikrai nesudėtinga. Labai rekomenduoju išbandyti, nes galiu drąsiai pasakyti, kad šis pyragas labai netikėtai tapo vienu iš mano skaniausių desertų.

Burnt Basque Cheesecake
Spausdinti
Degintas sūrio pyragas – Basque cheesecake
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
55 mins
Ant stalo per
1 hr 5 mins
 

Tiesiog nuostabaus skonio, orkaitėje keptas sūrio pyragas.

Pamaitins: 10
Ingredientai
  • 1 kg Kreminio sūrio (aš naudojau Philadelphia)
  • 6 kiaušiniai
  • 500 ml grietinėlės (30% riebumo)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 40 g miltų
  • 300 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto/esencijos arba 1 vanilės lazdelė
  • šiek tiek sviesto (kepimo skardai ir popieriui ištepti)
Gamybos eiga
  1. Plakimo inde išplakame cukrų su kreminiu sūriu. Plakame kelias minutes, kol ištirpsta cukrus ir nebelieka grumstelių.

  2. Tuomet plakant įmušame kiaušinius (po vieną) ir paplakame dar kelias minutes, kol tešla tampa vientisa. 

  3. Į tešlą supilame grietinėlę, druską, vanilės ekstraktą/esenciją arba sėklas iš vanilės ankšties ir plakame 30 sekundžių.

  4. Ant tešlos viršaus tolygiai išbarstome miltus ir paplakame dar 30 sekundžių, kol miltai išsimaišo.

  5. Pyrago kepimo skardos dugną ir kraštus ištepame sviestu. Taip pat sviestu ištepame didelį kepimo popieriaus lapą, kuriuo išklosime kepimo skardą. Lapas turi būti pakankamai didelis, kad uždengtų skardos dugną ir šonus.  Kepimo popierių klojame sviestuota puse žemyn (sviestas padės lapui prilipti prie skardos), prispaudžiame, kad priliptų ir kruopščiai išlyginame, kad neliktų burbuliukų. 

  6. Į kepimo forma supilame cheesecake’o tešlą ir kepame 200 laipsnių kaitros temperatūroje 65 minutes.

  7. Prieš valgant leidžiame atvėsti bent 1 valandai, o geriausia – šaldytuve per naktį.

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Monika parašė:
    2021-11-19 19:42

    Sveiki, o kokio skersmens skarda?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-11-19 19:56

      Apie 25cm, bet galima ir šiek tiek siauresnę, kad ir 22-23, nepamenu kokios ten jos būna. 😀

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.