Ilgai laukėm, kol prisiruošėm pasigaminti keptą sūrio pyragą. Taip ir likom nesupratę, kodėl tiek daug laukėm ir nebandėm anksčiau, nes receptas tikrai paprastas. Skonis taip pat labai patiko. Na, tiesiog idealus desertas šaltiems vakarams su puodeliu arbatos. Rekomenduojam.
Amerikietiška klasika. Paprastas ir labai lengvas sūrio pyragas.
- 100 g sviesto
- 200 g sausainių
- 50 g cukraus
- 500 g kreminio sūrio
- 150 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 300 ml grietinės
Pirmiausia ištirpiname sviestą. Tuomet į maisto trintuvą sudedame sausainius, 50g cukraus ir sumalame iki trupinių. Supilame tirpintą sviestą ir viską gerai išmaišome.
20-23 cm kepimo skardą ištepame sviestu ir į ją suverčiame sausainių ir sviesto mišinį. Tolygiai paskirstome po visą skardą, lengvai paspaudome šaukštu ar mentele ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad pagrindas šiek tiek pastingtų.
Atskirame inde sumaišome kreminį sūrį, cukrų ir kiaušinius. Viską labai gerai išmaišome. Po to sudedame kukurūzų krakmolą, grietinę ir išmaišome.
Sūrio pyragas beveik paruoštas! Belieka kreminio sūrio ir grietinės masę supilti ant iš šaldytuvo ištraukto pastingusio pyrago pagrindo, tolygiai paskirstyti ir kepti 150 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Kepant rekomenduojame orkaitės apačioje pastatyti indą su vandeniu, kad pyragas neperdžiūtų ir nesutrūkinėtų.
Iškeptą pyragą palaikyti pravertoje orkaitėje kelias valandas, kad atvėstų ir pailsėtų, tik tuomet galima ragauti.
omentarai
O kokį kreminį sūrį rekomenduojate šiam pyragui? 🙂
Kepiniams mes naudojame natūralaus skonio filadelfijos, arba Lidlo. Kitokių nelabai esame bandę, bet nemanau, kad būtų kažkas blogai. Na svarbu nenaudoti kokio grybų skonio. 😀
Nuostabus receptas! Puikiai pavyko, ačiū!
Smagu girdėti! 🙂
Laba diena.Kokio riebumo grietine naudojat,ar nesvarbu?
Aš naudojau 30proc., bet manau nėra labai svarbu. 🙂
O kremą reikia maišyti ranka ar galima elektrinį mikserį naudoti?
Galima ir mikseriu 🙂
Gaminau jau daug kartų, naudoju rikotos sūrį ir labai skaniai gaunasi. Mano mėgstamiausias!