Go Back
Spausdinti
graikiškos salotos su orzo

Graikiškos salotos su Orzo makaronais

Jei jums patinka graikiškos salotos, garantuoju, kad šios patiks dar labiau!

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas
  • 100 g kalamatos alyvuogių
  • 200 g fetos sūrio
  • kelios šakelės šviežio baziliko
  • kelios šakelės šviežios petražolės
  • 100 g graikiškų kietųjų kviečių makaronų (Orzo)

Padažo ingredientai:

  • 1 skiltelė česnako
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Orzo makaronus verdame 7 minutes pasūdytame vandenyje. Tuomet nukošiame, nuplauname šaltu vandeniu ir leidžiame šiek tiek apdžiūti. 

  2. Svogūną ir agurką supjaustome smulkiais kubeliais, o vyšninius pomidorus puselėmis.

  3. Susmulkiname petražoles ir baziliko lapelius.

  4. Iš alyvuogių išimame kauliukus. Man patogiausia tai padaryti suspaudus alyvuogę dviem pirštais ir kauliukas pats iššoka lauk.

  5. Atskirame inde pasigaminame padažą sumaišydami citrinos sultys su alyvuogių aliejumi, labai smulkiai pjaustytu česnaku bei druska ir pipirais. Padažą rekomenduoju šiek tiek paplakti plakimo šluotele, kad taptų vientisas.

  6. Į salotinę dedame visus pasiruoštus salotų ingredientus, užpilame padažu ir gerai išmaišome.