Mano nuomone, kuo patiekalas paprastesnis, tuo svarbiau naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus. Šios graikiškos salotos – yra puikus to pavyzdys. Tradicines graikiškas salotas su fetos sūriu valgau pakankamai dažnai, tačiau vienas pažįstamas graikas parekomendavo išbandyti šiek tiek kitokį šių populiarių salotų variantą ir įprastus ingredientus (agurkus, alyvuoges, pomidorus) sudraugauti su tradiciniais graikiškais kietųjų kviečių kruopų makaronais, dar kitaip vadinamais – orzo.
Su orzo makaronais dar niekada nebuvo tekę susidurti, tačiau salotos su šiais makaronais – man didelis atradimas. Tokie makaronai, primenantys ryžius, išvirę nesulimpa, o atvėsę puikiai sugeria arba aplimpa pasigamintu padažu. Gamindamas šį patiekalą rinkausi kuo kokybiškesnius pomidorus, šviežias žoleles, tikrą graikišką fetos sūrį ir kalamatos alyvuoges. Beje, jei neragavote kalamatos alyvuogių – privalote jas išbandyti. Tai tikros graikiškos alyvuogės, kilusios iš Kalamatos regiono, pasižyminčios mėsingumu ir minkštumu. Jas privalu pirkti su kauliukais, nes tik tokiose alyvuogėse jaučiamas tikras jų skonis. Beje, nesibaiminkite kauliuko, nes gamindami jį labai lengvai galima išspausti dviem pirštais. Sugrįžtant prie pačių salotų – tikėjausi gerokai paprastesnio jų skonio, tačiau kokybiški, šios savaitės “LIDL” asortimente surasti, graikiški ingredientai sukūrė tobulo kvapo ir skonio patiekalą, kuris mintimis privertė nusikelti į Viduržemio jūros pakrantę.
Jei jums patinka graikiškos salotos, garantuoju, kad šios patiks dar labiau!
- 100 g vyšninių pomidorų
- 1/2 ilgavaisio agurko
- 1 nedidelis raudonas svogūnas
- 100 g kalamatos alyvuogių
- 200 g fetos sūrio
- kelios šakelės šviežio baziliko
- kelios šakelės šviežios petražolės
- 100 g graikiškų kietųjų kviečių makaronų (Orzo)
- 1 skiltelė česnako
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 citrinos sulčių
- šiek tiek druskos ir pipirų
Orzo makaronus verdame 7 minutes pasūdytame vandenyje. Tuomet nukošiame, nuplauname šaltu vandeniu ir leidžiame šiek tiek apdžiūti.
Svogūną ir agurką supjaustome smulkiais kubeliais, o vyšninius pomidorus puselėmis.
Susmulkiname petražoles ir baziliko lapelius.
Iš alyvuogių išimame kauliukus. Man patogiausia tai padaryti suspaudus alyvuogę dviem pirštais ir kauliukas pats iššoka lauk.
Atskirame inde pasigaminame padažą sumaišydami citrinos sultys su alyvuogių aliejumi, labai smulkiai pjaustytu česnaku bei druska ir pipirais. Padažą rekomenduoju šiek tiek paplakti plakimo šluotele, kad taptų vientisas.
Į salotinę dedame visus pasiruoštus salotų ingredientus, užpilame padažu ir gerai išmaišome.
#reklama