Go Back
Spausdinti
hotdogai arba dešrainiai su karamelizuotais svogūnais ir paprikomis

Greiti dešrainiai su naminiu česnakiniu padažu

Lengvai ir greitai, o padažiukas, tai 10 balų!

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 500 g kiaulienos dešrelių
  • 3 paprikos
  • 2 svogūnai
  • 8 dešrainių bandelės
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai raudono vyno acto
  • šiek tiek šviežio čiobrelio

Česnakinio padažo ingredientai

  • 120 g majonezo
  • 3 skiltelės česnako
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Į vidutinės kaitros keptuvę, pilame alyvuogių aliejų ir ant jo apkepame šiaudeliais pjaustytas paprikas bei pusžiedžiais pjaustytus svogūnus (3-4 minutes). Tada suberiame cukrų, raudoną vyno actą, druską, pipirus ir kepame dar 10 minučių, kol lengvai karamelizuojasi.

  2. Jei neturime po ranka keptuvės ir gaminame viską ant grotelių - svogūnus ir paprikas padaliname į kelias dalis, juos sumaišome su cukrumi, alyvuogių aliejumi, raudono vyno actu, druska, pipirais ir pamarinuojame 1-2 valandas. Išmarinuotas daržoves kepame ant grotelių apie 7-10 minučių, o po to supjaustome juostelėmis.

  3. Pasigaminame naminį česnakinį padažą. Pirmiausia susmulkiname česnaką ir sumaišome su majonezu.

  4. Pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir plakame šluotele, kol lengvai emulsifikuojasi.

  5. Ant grotelių (arba keptuvėje) iškepame kiaulienos dešreles ir paskrudiname bandeles.

  6. Į bandeles dedame dešrelę, krauname karamelizuotas paprikas ir svogūnus, pabarstome šviežiu čiobreliu ir apšlakstome naminiu česnakiniu padažu.

Patarimai

Ar žinojote, kad labai nesunku majonezą pasigaminti patiems? Jums reikės 1 kiaušinio trynio ir 150ml alyvuogių aliejaus. Inde išplakite kiaušinio trynį su žiupsneliu druskos ir plakant, palengva pilkite alyvuogių aliejų. Neužtruksite nei 5 minučių, o naminis majonezas bus pagamintas.