Lengvas ir labai skanus meksikietiškas patiekalas.
Vištienos filė supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome su meksikietiškų prieskonių mišiniu, tarkuota laimo žievele, laimo sultimis bei šlakeliu aliejaus ir paliekame pasimarinuoti 20-30 minučių.
Paprikas ir svogūnus supjaustome juostelėmis.
Labai gerai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedame išmarinuotą vištieną. Rekomenduoju vištieną kepti dalimis, kad mėsa gražiai apskrustų ir, žinoma, nepamirštam įjungti gartraukio, nes bus daug garų ir egzotinių kvapų. :)
Kuomet vištiena iškepa, išimame ją iš keptuvės.
Į keptuvę pilame dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberiame daržoves. Kepame 3-5 minutes, kol suminkštėja. Tada suberiame atgal vištieną, šiek tiek pamaišome ir skubame valgyti.
Prieš valgant ant keptuvės ar mikrobangų krosnelėje pašildome kvietines tortilijas ir patiekiame viską ant stalo. Didelio grožio čia nereikia - leidžiame valgytojams patiems pasigaminti savo fajitas.
Kaip valgyti? Į tortilijos vidurį dedame kelis šaukštus mėsos ir daržovių įdaro, tada beriame šiek tiek tarkuoto sūrio, dedame gvakamolės, mėgstamų meksikietiško stiliaus padažų, čili pipirų, svogūnų laiškų, ridikėlių. Tada tortiliją suvyniojame ir valgome.