Man atrodo šiuo patiekalu turėjau su jumis pasidalinti žymiai seniau, nes jis yra tiesiog tobulas. Galima sakyti, kad jam nereikia jokio specialaus pasiruošimo, nes gaminant reikia tik supjaustyti kelias daržoves, šiek tiek pamarinuoti mėsą ir viską apkepti. Gautą mišinį belieka įvynioti į meksikietiškas tortilijas ir valgyti.
Žinoma, privaloma pagardinti papildomais priedais ir meksikietiško stiliaus padažais, kurie suteikia labai daug skonio. Šią savaitę LIDL‘e vyksta Meksikos produktų savaitė, tai padažus ir visos kitus šio patiekalo ingredientus radau ten. Be to, čia labai tinka ir svogūnų laiškai bei ridikėliai iš mamos ar tetos daržo, o jei vištiena neatrodo jums įdomi – būtinai išbandykite šį patiekalą su jautienos nugarine.
Lengvas ir labai skanus meksikietiškas patiekalas.
- 450 g vištienos krūtinėlės
- 1 raudona paprika
- 1 žalia paprika
- 1 geltona paprika
- 2 raudoni svogūnai
- 1 laimas
- 3 šaukštai meksikietiško prieskonių mišinio
- 8 kvietinių miltų tortilijos
- mėgstami meksikietiško stiliaus padažai
- svogūnų laiškai
- tarkuotas sūris
- ridikėlių griežinėliai
- čili pipirai ar jelapenai
- kukurūzų traškučiai
Vištienos filė supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome su meksikietiškų prieskonių mišiniu, tarkuota laimo žievele, laimo sultimis bei šlakeliu aliejaus ir paliekame pasimarinuoti 20-30 minučių.
Paprikas ir svogūnus supjaustome juostelėmis.
Labai gerai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedame išmarinuotą vištieną. Rekomenduoju vištieną kepti dalimis, kad mėsa gražiai apskrustų ir, žinoma, nepamirštam įjungti gartraukio, nes bus daug garų ir egzotinių kvapų. 🙂
Kuomet vištiena iškepa, išimame ją iš keptuvės.
Į keptuvę pilame dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberiame daržoves. Kepame 3-5 minutes, kol suminkštėja. Tada suberiame atgal vištieną, šiek tiek pamaišome ir skubame valgyti.
Prieš valgant ant keptuvės ar mikrobangų krosnelėje pašildome kvietines tortilijas ir patiekiame viską ant stalo. Didelio grožio čia nereikia – leidžiame valgytojams patiems pasigaminti savo fajitas.
Kaip valgyti? Į tortilijos vidurį dedame kelis šaukštus mėsos ir daržovių įdaro, tada beriame šiek tiek tarkuoto sūrio, dedame gvakamolės, mėgstamų meksikietiško stiliaus padažų, čili pipirų, svogūnų laiškų, ridikėlių. Tada tortiliją suvyniojame ir valgome.
#reklama #lidlpartnerystė
1 comment
Labai skanus vištienos marinatas ir šiaip, paprasta, nesunku, greita ir valgoma tiesiog stovint, nes vietoje pasidarai, iškart ir valgai.