Užkandžiai, kurie labai tinka prie vyno ir alsuoja saulėtąja Ispanija.
Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų.
Suberiame smulkintą česnaką, čili miltelius ir pakepame 2 minutes.
Šiek tiek padidiname kaitrą, suberiame krevetes (lukštentas arba ne), maltos paprikos miltelius, rūkytos paprikos miltelius. Taip pat, pagardiname druska ir pipirais. Kepame 5 minutes pavartant.
Prieš patiekiant apibarstome smulkintomis petražolėmis.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame chorizo dešros griežinėlius bei smulkintą česnaką. Kepame 3-4 minutes.
Nupilame keptuvėje susidariusį riebalų perteklių, į keptuvę su dešra supilame balzamiko actą, medų (arba agavų sirupą), pagardiname druska, pipirais ir kepame dar 3-4 minutes, kol padažas sutirštėja, o chorizo dešra karamelizuojasi. Patiekiame su skrudinta duona.
Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą česnaką ir kepame 2 minutes.
Po to suberiame puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus ir kepame dar 2 minutes.
Po 2 minučių supilame vyną ir kaitiname dar 2 minutes.
Galiausiai sudedame konservuotus artišokus (be skysčio), maltos paprikos miltelius, druską, pipirus ir kepame pamaišydami 5 minutes. Patiekiame su skrudinta duona.
Riekelėmis pjaustytą duoną paskrudiname ir ištriname česnaku.
Stambia tarka sutarkuojame pomidorus, gautą tyrelę tepame ant skrudintos duonos riekelių, apšlakstuome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
Ant smeigtuko sumauname po 1 žalią alyvuogę, 1 europinio ančiuvio filė bei po griežinėlį konservuoto jelapeno. Paprasčiau nebūna, bet laaabai skanu!
Jūros gėrybes atitirpiname, apibarstome druska, pipirais ir sudedame į sietelį, kad pasimarinuotų ir šiek tiek nuvarvėtų.
Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą svogūną. Kepame 2 minutes. Tada suberiame smulkintą česnaką ir kepame dar 1 minutę.
Į tą pačią keptuvę supilame skardinę smulkintų konservuotų pomidorų, dedame šaukštą kaparėlių, čili paprikos miltelius ir paverdame 10 minučių.
Į pomidorų padažą sudedame atitirpintą jūros gėrybių mišinį, uždengiame dangčiu ir paverdame 5 minutes.
Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir patiekiame su skrudinta duona.