Go Back
Spausdinti
ispaniški tapai - tapas

Ispaniški tapai - nuostabiai skanūs užkandžiai

Užkandžiai, kurie labai tinka prie vyno ir alsuoja saulėtąja Ispanija.

Pasiruošimas 25 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Pamaitins 3

Ingredientai

Česnakinių krevečių ingredientai

  • 200 g krevečių
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 7 skiltelės česnako
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
  • žiupsnelis čili miltelių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios petražolės

Karamelizuotos chorizo dešros ingredientai

  • 50 g chorizo dešros (pjaustytos griežinėliais)
  • 1 skiltelė česnako
  • 3 šaukštai balzamiko acto
  • 1 šaukštas medaus arba agavų sirupo
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Keptų artišokų su vyšniniais pomidorais ingredientai

  • 1 skardinė konservuotų artišokų
  • 7 skiltelės česnakų
  • 10 vnt. vyšninių pomidorų
  • 50 ml sauso balto vyno
  • 1/2 šaukštelio paprikos miltelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Brusketų su pomidorais ingredientai

  • 1/2 kepalo šviežios duonos (rekomenduoju ciabatta arba prancūzišką bagetę)
  • 5-6 pomidorai
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Alyvuogių iešmelių su ančiuviais ingredientai

  • 10 žalių alyvuogių
  • 10 europinių ančiuvių filė
  • 10 marinuoto jelapeno griežinėlių

Jūros gėrybių pomidorų padaže ingredientai

  • 1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
  • 300 g šaldyto jūrų gėrybių mišinio
  • 1/2 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • žiupsnelis čili paprikos miltelių
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios petražolės

Gamybos eiga

Česnakinės krevetės

  1. Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų.

  2. Suberiame smulkintą česnaką, čili miltelius ir pakepame 2 minutes.

  3. Šiek tiek padidiname kaitrą, suberiame krevetes (lukštentas arba ne), maltos paprikos miltelius, rūkytos paprikos miltelius. Taip pat, pagardiname druska ir pipirais. Kepame 5 minutes pavartant.

  4. Prieš patiekiant apibarstome smulkintomis petražolėmis.

Karamelizuota chorizo

  1. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame chorizo dešros griežinėlius bei smulkintą česnaką. Kepame 3-4 minutes.

  2. Nupilame keptuvėje susidariusį riebalų perteklių, į keptuvę su dešra supilame balzamiko actą, medų (arba agavų sirupą), pagardiname druska, pipirais ir kepame dar 3-4 minutes, kol padažas sutirštėja, o chorizo dešra karamelizuojasi. Patiekiame su skrudinta duona.

Kepti artišokai su vyšniniais pomidorais

  1. Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą česnaką ir kepame 2 minutes.

  2. Po to suberiame puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus ir kepame dar 2 minutes.

  3. Po 2 minučių supilame vyną ir kaitiname dar 2 minutes.

  4. Galiausiai sudedame konservuotus artišokus (be skysčio), maltos paprikos miltelius, druską, pipirus ir kepame pamaišydami 5 minutes. Patiekiame su skrudinta duona.

Brusketos su pomidorais

  1. Riekelėmis pjaustytą duoną paskrudiname ir ištriname česnaku.

  2. Stambia tarka sutarkuojame pomidorus, gautą tyrelę tepame ant skrudintos duonos riekelių, apšlakstuome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.

Alyvuogių iešmeliai su ančiuviais

  1. Ant smeigtuko sumauname po 1 žalią alyvuogę, 1 europinio ančiuvio filė bei po griežinėlį konservuoto jelapeno. Paprasčiau nebūna, bet laaabai skanu!

Jūros gėrybės pomidorų padaže

  1. Jūros gėrybes atitirpiname, apibarstome druska, pipirais ir sudedame į sietelį, kad pasimarinuotų ir šiek tiek nuvarvėtų.

  2. Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą svogūną. Kepame 2 minutes. Tada suberiame smulkintą česnaką ir kepame dar 1 minutę.

  3. Į tą pačią keptuvę supilame skardinę smulkintų konservuotų pomidorų, dedame šaukštą kaparėlių, čili paprikos miltelius ir paverdame 10 minučių.

  4. Į pomidorų padažą sudedame atitirpintą jūros gėrybių mišinį, uždengiame dangčiu ir paverdame 5 minutes.

  5. Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir patiekiame su skrudinta duona.