Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
ispaniški tapai - tapas
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Ispaniški tapai – nuostabiai skanūs užkandžiai

  • 2020-07-28
  • 3 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0
ispaniški tapai - tapas

Ispaniški tapai (isp. tapas) – tai ne tik mažomis porcijomis patiekiami įvairūs užkandžiai, bet tai yra ir tikrų tikriausia ispanų kultūros bei tradicijų dalis. Kaip žinia, ispanai yra dideli vyno mėgėjai, o kad prisiviliot klientus, barų ar vyninių savininkai pradėjo vaišinti svečius mažomis jūros gėrybių, mėsos, marinuotų ar troškintų daržovių porcijomis, norėdami, kad klientai gertų daugiau vyno. Na, visai logiška, nes šie tapai valgosi tikrai labai skaniai ir smagiai, prie jų puikiai bendraujasi, o jei būna vyno, tai jis tikrai išsigeria. 🙂

Gaminti šiuos užkandžius man labai patiko, nes juos paruošti buvo tikrai nesudėtinga. Kiekvienam iš jų prireikė tik kelių ingredientų, tačiau visi tapai buvo labai skirtingi ir juos valgyti buvo vienas malonumas. Virtuvėje užtrukau keliasdešimt minučių ir vakarienė iš 5 ar 6 patiekalų buvo paruošta. Taip, porcijos nedidelės, tačiau to pilnai pakako ir šiek tiek maisto liko sekančiai dienai. Jau buvau minėjęs, kad tokio stiliaus vakarienės, kuomet galima ragauti kelis skirtingus patiekalus (panašiai, kaip ir anksčiau mano aprašyti itališki Antipasti), man žiauriai patinka, be to labai tinka rengiant įvairius vakarėlius. Jei sugalvosite pasigaminti jų namuose, pagrindinė taisykle ir mano patarimas – naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus (alyvuogės, chorizo dešra, jūros gėrybių mišinys, artišokai ar panašiai), kuriuos šią savaitę radau LIDL’e. Beje, ačiū labai už rekomendacijas, kurias davėte man Instagram’e – tikrai pagelbėjote. O šiaip, galiu drąsiai teigti, kad ateityje parengsiu daugiau ispaniškų tapų receptų, nes šį kartą jie gauna 10 balų!

ispaniški tapai - tapas
ispaniški tapai - tapas
Spausdinti
Ispaniški tapai – nuostabiai skanūs užkandžiai
Pasiruošimas
25 mins
Kepimo trukmė
20 mins
 

Užkandžiai, kurie labai tinka prie vyno ir alsuoja saulėtąja Ispanija.

Pamaitins: 3
Ingredientai
Česnakinių krevečių ingredientai
  • 200 g krevečių
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 7 skiltelės česnako
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
  • žiupsnelis čili miltelių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios petražolės
Karamelizuotos chorizo dešros ingredientai
  • 50 g chorizo dešros (pjaustytos griežinėliais)
  • 1 skiltelė česnako
  • 3 šaukštai balzamiko acto
  • 1 šaukštas medaus arba agavų sirupo
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Keptų artišokų su vyšniniais pomidorais ingredientai
  • 1 skardinė konservuotų artišokų
  • 7 skiltelės česnakų
  • 10 vnt. vyšninių pomidorų
  • 50 ml sauso balto vyno
  • 1/2 šaukštelio paprikos miltelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Brusketų su pomidorais ingredientai
  • 1/2 kepalo šviežios duonos (rekomenduoju ciabatta arba prancūzišką bagetę)
  • 5-6 pomidorai
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Alyvuogių iešmelių su ančiuviais ingredientai
  • 10 žalių alyvuogių
  • 10 europinių ančiuvių filė
  • 10 marinuoto jelapeno griežinėlių
Jūros gėrybių pomidorų padaže ingredientai
  • 1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
  • 300 g šaldyto jūrų gėrybių mišinio
  • 1/2 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • žiupsnelis čili paprikos miltelių
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios petražolės
Gamybos eiga
Česnakinės krevetės
  1. Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų.

  2. Suberiame smulkintą česnaką, čili miltelius ir pakepame 2 minutes.

  3. Šiek tiek padidiname kaitrą, suberiame krevetes (lukštentas arba ne), maltos paprikos miltelius, rūkytos paprikos miltelius. Taip pat, pagardiname druska ir pipirais. Kepame 5 minutes pavartant.

  4. Prieš patiekiant apibarstome smulkintomis petražolėmis.

Karamelizuota chorizo
  1. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame chorizo dešros griežinėlius bei smulkintą česnaką. Kepame 3-4 minutes.

  2. Nupilame keptuvėje susidariusį riebalų perteklių, į keptuvę su dešra supilame balzamiko actą, medų (arba agavų sirupą), pagardiname druska, pipirais ir kepame dar 3-4 minutes, kol padažas sutirštėja, o chorizo dešra karamelizuojasi. Patiekiame su skrudinta duona.

Kepti artišokai su vyšniniais pomidorais
  1. Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą česnaką ir kepame 2 minutes.

  2. Po to suberiame puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus ir kepame dar 2 minutes.

  3. Po 2 minučių supilame vyną ir kaitiname dar 2 minutes.

  4. Galiausiai sudedame konservuotus artišokus (be skysčio), maltos paprikos miltelius, druską, pipirus ir kepame pamaišydami 5 minutes. Patiekiame su skrudinta duona.

Brusketos su pomidorais
  1. Riekelėmis pjaustytą duoną paskrudiname ir ištriname česnaku.

  2. Stambia tarka sutarkuojame pomidorus, gautą tyrelę tepame ant skrudintos duonos riekelių, apšlakstuome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.

Alyvuogių iešmeliai su ančiuviais
  1. Ant smeigtuko sumauname po 1 žalią alyvuogę, 1 europinio ančiuvio filė bei po griežinėlį konservuoto jelapeno. Paprasčiau nebūna, bet laaabai skanu!

Jūros gėrybės pomidorų padaže
  1. Jūros gėrybes atitirpiname, apibarstome druska, pipirais ir sudedame į sietelį, kad pasimarinuotų ir šiek tiek nuvarvėtų.

  2. Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą svogūną. Kepame 2 minutes. Tada suberiame smulkintą česnaką ir kepame dar 1 minutę.

  3. Į tą pačią keptuvę supilame skardinę smulkintų konservuotų pomidorų, dedame šaukštą kaparėlių, čili paprikos miltelius ir paverdame 10 minučių.

  4. Į pomidorų padažą sudedame atitirpintą jūros gėrybių mišinį, uždengiame dangčiu ir paverdame 5 minutes.

  5. Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir patiekiame su skrudinta duona.

#reklama #lidlpartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.