Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
itališki antipasti
  • Itališki patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Itališki antipasti – arba užkandžiai, kurie gali pakeisti vakarienę

  • 2020-05-26
  • 2 min. skaitymo
Total
32
Shares
32
0
0
0

Jei sekate mane Instagram’e, ko gero jau matėte kokią puotą išsikėliau vakar po eilinio apsilankymo “LIDL’e”, kur šią savaitę vyksta tikra itališkų produktų fiesta. Pirkinių krepšelyje nugulė visas kalnas žiauriai kokybiškų produktų, pradedant tikra itališka burata bei pecorino romano sūriu ir baigiant pesto padažu bei marinuotais artišokais.

Nes kaip gi nepirksi, kai kainos tokios nerealios! Man šios savaitės apsipirkimas atsiejo 52 eurus už kuriuos nusipirkau suplanuotų produktų, reikalingų šios savaitės patiekalams bei į visą šitą sumą įėjo ir tikrai daug jau minėtų itališkų skanumynų. Grįžęs namo panorau paragauti viską, tad pasigaminau tikrą itališką užkandžių puotą, vadinamą Antipasti. Italai labai mėgsta antipasti kramsnoti dar prieš vakarienę ar pietus, tačiau man vakarienės net nebe prireikė, nes šių užkandukų privalgiau kaip reikalas. Kas svarbiausia, po tokios vakarienės nesijaučiau apsunkęs. Beje, tokia vakariene labai smagu pavaišinti draugus ar šeimą, tad tikrai turėkite omeny, jei rengsite didesnį ar mažesnį pasibuvimą. Asmeniškai man tai tobulas maistas, kadangi pasižymėjo didele skonių įvairove, nebuvo sunkiai paruošiama, o stalas atrodė įspūdingai be to liko dar labai daug produktų sekantiems valgymams.

itališki antipasti
itališki antipasti
Spausdinti
Itališki antipasti
Pasiruošimas
30 mins
Kepimo trukmė
5 mins
 

Užkandžiai, kurie nustebins jūsų svečius, arba taps viena iš skaniausių ir jaukiausių jūsų vakarienių

Ingredientai
Marinuotos paprikos su salsa verde padažu ir ančiuviais
  • 4 marinuotos paprikos
  • 1 šaukštas džiūvėsėlių
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 8 ančiuvių filė
  • 1 česnako skiltelė
  • 30 g petražolių
  • 1 šaukštas balto vyno acto
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Rikota su aštriu medumi ir migdolais
  • 250 g rikotos
  • 1 šaukštas migdolų skiedrelių
  • 30 g medaus
  • 2 šaukšteliai aštraus padažo
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Burata salotos su pesto, persikais ir pomidorais
  • 200 g burata sūrio
  • 1 prinokęs persikas
  • 2 pomidorai
  • 3 šaukštai pesto padažo
  • šiek tiek kedrinių pinijų (nebūtinai)
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Papildomi ingredientai
  • 100 g parmos kumpio
  • 50 g mėgstamos vytintos dešros
  • 70 g puskiečio sūrio
  • 1 ciabatta
  • 100 g duonos lazdelių
  • 150 g marinuotų artišokų
  • šiek tiek uogų (šilauogės, vynuogės ar trešnės)
  • šiek tiek riešutų (migdolai, anakardžiai, graikiniai ar lazdyno)
  • 3 šaukštai mėgstamo džemo
  • šiek tiek šviežio baziliko ir rukolos patiekimui
Gamybos eiga
Marinuotos paprikos su salsa verde padažu ir ančiuviais
  1. Į maisto trintuvą sudedame džiūvėsėlius, česnaką, kaparėlius, 6 ančiuvių filė, petražolių lapelius (be kotelių) ir vyno actą. Pagardiname druska ir pipirais. Sutriname iki vientisos masės. Tuomet supilame alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek pamalame.

  2. Marinuotas paprikas perpjauname išilgai, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir išdėliojame į lėkštę. Ant viršaus užpilame pasigamintą padažą ir papuošiame likusiomis ančiuvių filė.

Rikota su aštriu medumi ir migdolais
  1. Medų ištirpiname, sumaišome su aštriu padažu, pagardiname druska ir pipirais.

  2. Į lėkštę sudedame rikotą, ant viršaus užpilame medaus ir čili padažo mišinį bei apibarstome migdolų skiedrelėmis.

  3. Patiekiame su skrudinta ciabatta.

Burata salotos su pesto, persikais ir pomidorais
  1. Į lėkštę dedame kelis šaukštus pesto padažo. Ant viršaus dėliojame skiltelėmis ar griežinėliais pjaustytus pomidorus ir persikus. Dedame buratą, o ant jos dar šiek tiek pesto padažo, druskos ir pipirų. Galiausiai apibarstome kedrinėmis pinijomis bei šviežiais baziliko lapeliais.

Likę ingredientai
  1. Sūrį supjaustome riekelėmis ir patiekiame su džemu bei riešutais.

  2. Gražiai Išdėliojame pjaustytas mėsytes, artišokus, uogas, riešutus, duonos lazdeles ir rukolą.

#reklama #lidlpartnerystė

Total
32
Shares
Share 32
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.