Nuostabiai skanus gruziniškas užkandis.
Baklažanus supjaustome išilgai 5-8mm storio juostelėmis. Pabarstome druska ir dubenyje palaikome 30 min, kad išsiskirtų sultys.
Tada juos nukošiame ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Baklažanų juosteles pagardiname juodais maltais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min (po 15 min apverčiame).
Akmeninėje grūstuvėje ar blenderyje sutriname riešutus su česnako skiltele, prieskoniais, vyno actu. Į gautą masę palengva pilame karštą vandenį ir maišome, kol gaunasi tiršta, bet lipni konsistencija.
Suberiame smulkintą kalendrą ir viską labai gerai išmaišome.
1-2 šaukštelius gautos pastos tepame ant baklažano juostelių ir jas susukame.
Patiekiame apibarstę šviežia kalendra ir granato sėklomis.
Rekomenduoju valgyti su žaliąja adžika ir kokia nors duonele.