Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
baklažanų suktinukai su graikiniai riešutais
  • Užkandžiai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Baklažanų suktinukai su graikiniais riešutais

  • 2020-09-29
  • 2 min. skaitymo
Total
33
Shares
33
0
0
0
baklažanų suktinukai

Gruziniški baklažanų suktinukai su graikinių riešutų kremu. ⁠ Šis Sakartvelo virtuvės patiekalas mane labai nustebino. Prisipažinsiu – nesu didelis baklažanų mėgėjas, tačiau šiame patiekale baklažanas atsiskleidžia visame gražume. Net sakyčiau, kad čia jis tampa visiškai nauja ir man neragauta daržove. Patiekalas turi vos kelis ingredientus ir yra nesunkiai paruošiamas, tačiau jame labai svarbūs yra tikri gruziniški prieskoniai.

Į patiekalą dėjau svanų druskos ir khmeli suneli prieskonių mišinio, kurie suteikė nuostabius ir neįprastus skonius. Prieskonius radau šios savaitės LIDL teminių prekių asortimente. Nusipirkau jų iškart šiek tiek daugiau, nes, manau, kad tikrai atrasiu kur panaudoti. Beje, trumpai apie šiuos prieskonius:

Svanų druska

gruziniški prieskoniai

Tai labai įvairiapusiškas prieskonių mišinys. Didžiąją dalį jame sudaro druska, kuri yra pagardinta ožrage, kalendra, krapais, česnakais, pankoliais, kmynais, ciberžole, liepžiedžiais, medetkomis. Prieskoniai puikiai subalansuoti ir suteikia patiekalams Sakartvelo virtuvei būdingus skonius. Puikiai tinka naudoti gaminant žuvies, mėsos ar bulvių patiekalus, gardinant padažus, vytinant ar rūkant mėsą bei žuvį. Be to, svanų druską galima naudoti ir kaip stalo druską.

Khmeli suneli

gruziniški prieskoniai

Dar vienas tradicinis prieskonių mišinys, kuris, tarsi, apjungia Vidurio Rytų virtuvėms būdingus prieskonius ir Viduržemio jūros regione paplitusias provanso žoleles. Khmeli suneli nuostabiai kvapnus mišinys, turintis daug prieskoninių žolelių (mėta, mairūnas, petražolė, bazilikas, krapai) bei šiek tiek kitų ingredientų, kurie pasižymi kartesniais ir gerokai gilesniais skoniais (lauro lapas, ožragė, šafranas). Labai rekomenduoju naudoti gaminant tradicinę charčio sriubą, ėrieną, vištieną, žuvį. Taip pat labai tinka su pupomis, keptomis daržovėmis.

Mėlynoji ožragė

mėlynoji ožragė

Tradiciškai šio prieskonio yra tiek svanų druskoje, tiek khmeli suneli mišinyje. Mėlynoji ožragė savo žemiškumu panaši į tradicinę ožragę, tik yra ne tokia karti, o žymiai švelnesnė ir šiek tiek saldesnė. Savo kvapu šiek tiek primena rudeninius lapus ir klevų sirupą. Patiekaluose ji pagilina ir paryškina skonius, dėl to labai tinka įvairiuose daržovių ir mėsos troškiniuose. Be to, verdant ilgiau jos skonis dar labiau sustiprėja.

baklažanų suktinukai ingredientai
Spausdinti
Baklažanų suktinukai su graikiniais riešutais
Pasiruošimas
20 mins
Kepimo trukmė
30 mins
 

Nuostabiai skanus gruziniškas užkandis.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 3 baklažanai
  • 150 g graikinių riešutų
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 1 skiltelė česnako
  • 1,5 šaukštelio svanų druskos
  • 1 šaukštelio khmeli suneli prieskonių mišinio
  • 2 šaukštų balto vyno acto
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 100-150 ml karšto vandens
  • šiek tiek granato sėklų
Gamybos eiga
  1. Baklažanus supjaustome išilgai 5-8mm storio juostelėmis. Pabarstome druska ir dubenyje palaikome 30 min, kad išsiskirtų sultys.

  2. Tada juos nukošiame ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  3. Baklažanų juosteles pagardiname juodais maltais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min (po 15 min apverčiame). ⁠

  4. Akmeninėje grūstuvėje ar blenderyje sutriname riešutus su česnako skiltele, prieskoniais, vyno actu. Į gautą masę palengva pilame karštą vandenį ir maišome, kol gaunasi tiršta, bet lipni konsistencija.

  5. Suberiame smulkintą kalendrą ir viską labai gerai išmaišome.

  6. 1-2 šaukštelius gautos pastos tepame ant baklažano juostelių ir jas susukame.

  7. Patiekiame apibarstę šviežia kalendra ir granato sėklomis.⁠

Patarimai

Rekomenduoju valgyti su žaliąja adžika ir kokia nors duonele. ⁠

baklažanų suktinukai su graikiniais riešutais

#reklama #lidlpartnerystė

Total
33
Shares
Share 33
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.