Labai nesudėtingi, bet labai skanūs itališki patiekalai. Va tuom italų virtuvė mane ir žavi!
Sūrį supjaustome storomis riekelėmis ir sudedame į kepimui tinkamą indą.
Apibarstome čiobreliu ir kepame 220 laipsnių orkaitėje 10 min.
Patiekiame apibarstę pinijų riešutais ir valgome su skrudinta duona.
Citrinas nuplauname, perpjauname per pusę iš išpjauname minkštimą.
Į vidų dedame grežinėlį mozarella sūrio, baziliko lapelį, ½ vyšninio pomidoro, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, dedame ančiuvio filė ir galiausiai dar vieną sūrio griežinėlį.
Kepame 210 laipsnių orkaitėje 15 min.
Patiekiame su skrudinta duona.
Nupjauname žalius porų galus (porų ilgis – kad tilptų į keptuvę).
Perpjauname išilgai ir nuplauname.
Dedame į keptuvę, dedame sviestą ir pilame 150ml vandens.
Uždengiame dangčiu ir verdame ant vidutinės kaitros 15 minučių.
Atidengiame dangtį, padidiname kaitrą ir leidžiame nugaruoti vandeniui (apie 10 min).
Kuomet pradeda skrusti – šiek tiek pavartome, pagardiname druska, pipirais, tarkuotu parmezanu ir patiekiame.
Makaronų lakštus išverdame pasūdytame vandenyje su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.
Nukošiame, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Sumaišome 150ml vandens, kuriame virė makaronai su pesto padažu.
Lakštus suverčiame atgal į puodą, užpilame padažu ir kaitindami atsargiai pamaišome, kol sutirštėja padažas (apie 5 min).
Patiekiame su tarkuotu pekorino sūriu.