![itališki užkandžiai](https://maistokeliones.lt/wp-content/uploads/2020/10/italiski-uzkandziai-pagrindine.jpg)
Ne paslaptis, kad jau kurį laiką bendradarbiauju su LIDL ir tai darau su didžiausiu džiaugsmu. Nuo pat šio prekybos centro atėjimo į Lietuvą jis man būdavo arčiausiai širdies ir su nekantrumu laukdavau vis naujų teminių savaičių. Mėgaudavausi atradęs naujus skonius, džiaugdavausi jame radęs kituose prekybos tinkluose retai aptinkamus ingredientus, kurių taip trūkdavo naujiems receptams. Tuo pačiu stebėdavausi nedidelėmis kainomis už labai kokybiškas prekes.
Žinoma, kartais ir pasvajodavau, kad būtų labai fainai pradėti bendradarbiavimą su šiuo prekybos tinklu. Na, svajonės pildosi. Tačiau noriu pasakyti, kad kurdamas turinį viską darau organiškai ir visada stengiuosi suteikti naudingą informaciją, kuri man, kaip PIRKĖJUI, o ne kaip ženklo atstovui atrodo aktualus. Ir labai tikiuosi, kad toks mano turinys jums yra naudingas.
O šiaip dar noriu pasakyti, kad šią savaitę į LIDL sugrįžo Italiamo savaitė su labai plačiu itališku asortimentu. Jis mane nustebina kiekvieną kartą. Šį kartą pasitaikė labai platus itališkų sūrių asortimentas (jei teisingai suskaičiavau – net 13 rūšių). Pasirinkau kelis iš jų ir parengiau kelis labai nesudėtingus greitų užkandžių receptukus. Visi šie itališki užkandžiai buvo gavosi skanūs, bet iš jų visų mano didžiausias favoritas – buivolės mocarela ir ančiuviais įdarytos citrinos. Tikrų tikriausia skonių bomba ir viskas taip puikiai dera! Mane tuom italų virtuvė ir žavi, kad reikia vos kelių produktų, o galutinis patiekalas gaunasi žiauriai skanus!
![itališki užkandžiai](https://maistokeliones.lt/wp-content/uploads/2020/10/uzkandziai-su-suriu-produktai.jpg)
![įdarytos citrinos](https://maistokeliones.lt/wp-content/uploads/2020/10/italiski-uzkandziai-gallery-2-320x240.jpg)
Labai nesudėtingi, bet labai skanūs itališki patiekalai. Va tuom italų virtuvė mane ir žavi!
- 200 g scamorza arba rūkyto sūrio
- šiek tiek čiobrelio
- šiek tiek pinijų riešutų
- 100 g buivolės mocarelos
- 3 citrinos
- 3 vyšniniai pomidoriukai
- 6 šviežio baziliko lapeliai
- 6 ančiuvių filė
- 4 porai
- šiek tiek parmezano sūrio
- 30 g sviesto
- 250 g šviežių makaronų lakštų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 100 g pesto padažo
Sūrį supjaustome storomis riekelėmis ir sudedame į kepimui tinkamą indą.
Apibarstome čiobreliu ir kepame 220 laipsnių orkaitėje 10 min.
Patiekiame apibarstę pinijų riešutais ir valgome su skrudinta duona.
Citrinas nuplauname, perpjauname per pusę iš išpjauname minkštimą.
Į vidų dedame grežinėlį mozarella sūrio, baziliko lapelį, ½ vyšninio pomidoro, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, dedame ančiuvio filė ir galiausiai dar vieną sūrio griežinėlį.
Kepame 210 laipsnių orkaitėje 15 min.
Patiekiame su skrudinta duona.
Nupjauname žalius porų galus (porų ilgis – kad tilptų į keptuvę).
Perpjauname išilgai ir nuplauname.
Dedame į keptuvę, dedame sviestą ir pilame 150ml vandens.
Uždengiame dangčiu ir verdame ant vidutinės kaitros 15 minučių.
Atidengiame dangtį, padidiname kaitrą ir leidžiame nugaruoti vandeniui (apie 10 min).
Kuomet pradeda skrusti – šiek tiek pavartome, pagardiname druska, pipirais, tarkuotu parmezanu ir patiekiame.
Makaronų lakštus išverdame pasūdytame vandenyje su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.
Nukošiame, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Sumaišome 150ml vandens, kuriame virė makaronai su pesto padažu.
Lakštus suverčiame atgal į puodą, užpilame padažu ir kaitindami atsargiai pamaišome, kol sutirštėja padažas (apie 5 min).
Patiekiame su tarkuotu pekorino sūriu.
#reklama #lidlpartnerystė