Go Back
Spausdinti
naminiai kibinai

Naminiai kibinai su baravykais

Ar žinojote, kad tikras kibinas privalo būti su ėriena arba jautiena? Na šis mano aprašytas variantas gal ir nėra pats tikriausias, bet patikėkite - labai skanus!

Pasiruošimas 40 minutes
Kepimo trukmė 30 minutes
Pamaitins 10

Ingredientai

  • 240 g miltų
  • 1 šaukstelis druskos⁠
  • 170 g sviesto⁠
  • žiupsnelis cukraus⁠
  • 100 ml kefyro;
  • 1 kiaušinis
  • 600 g šaldytų baravykų⁠
  • 10 g džiovintų baravykų⁠
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako⁠
  • šiek tiek šviežio ar džiovinto čiobrelio⁠
  • 1 šaukštas sojos padažo⁠
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • papildomai 1 kiaušinis ir šlakelis pieno patepimui

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasigaminame sviestinę tešlą. Druską, cukrų, miltus ir mažais gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą sumaišome (arba pertriname blenderyje). Tada palengva supilame išplaktą kiaušinį, sumaišytą su kefyru. Viską išmaišome šakute, suformuojame diską ir įvynioję į maistinę plėvelę laikome šaldytuve bent 1 val. ⁠
  2. Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome bent 15 min.⁠
  3. Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepame smulkintus svogūnus ir česnaką. Sudedame smulkintus grybus, pabarstome druska, pipirais, čiobreliu. Kepame bent 15 min, kol nugaruoja grybų vanduo ir šiek tiek apskrunda. ⁠
  4. Į grybus supilame sojos padažą, sudedame išmirkusius ir susmulkintus džiovintus baravykus, pilame 2-3 šaukštus sultinio.⁠
  5. Ant miltuoto stalo iškočiojame sviestinę tešlą (2-4 mm storio). 10 cm skersmens formele ar dubenėlių išpjauname tešlos apskritimus. Turėtų gautis 18-20 vnt.
  6. Ant kiekvieno apskritimo dedame po 1 šaukštą keptų grybų, perlenkiame tešlą ir užspaudžiame kraštus.
  7. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje.