Go Back
Spausdinti
tailandietiškas desertas - lipnūs ryžiai

Tailandietiški lipnūs ryžiai su kokosų pienu ir mangais

Tobulai skanus ir labai egzotiškas desertas iš saulėtojo Tailando.

Pasiruošimas 3 hours
Kepimo trukmė 20 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 200 g juodų ryžių
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 400 ml vandens
  • 6 šaukštai cukraus
  • šiek tiek druskos
  • 1 šaukštas kukurūzų krakkmolo
  • mango patiekimui
  • sezamo sėklos patiekimu

Gamybos eiga

  1. Ryžius nuplauname tekančiu vandeniu ir užmerkiame bent 2 valandoms (užmerkus galima palikti per naktį).
  2. Ryžius nukošiame, suvyniojame į rankšluosti ar marlę ir verdame ant garų 20 min.
  3. Puode pakaitiname 200ml kokosų pieno su 3 šaukštais cukraus ir 1/2 šaukštelio druskos.
  4. Išsigarinusius ryžius sumaišome su kaitintu kokosų pienu, uždengiame ir leidžiame pastovėti bent 20 min.
  5. Puode pakaitinti likusį kokosų pieną su 3 šaukštais cukraus, 1/2 šaukštelio druskos ir kukurūzų krakmolu (krakmolą išmaišome atskirame inde su keliais šaukštais kokosų pieno ir tik tada supilame į bendrą puodą, kad nesusidarytų gumuliukai). Paverdame 3 minutes maišant ant vidutinės kaitros, kol sutirštėja.
  6. Sausoje keptuvėje paskrudiname sezamo sėklas, kol paruduoja (apie 5 min).
  7. Ryžius patiekiame apšlakstę šiltu kokosiniu padažu ir skrudintomis sezamų sėklomis. Šalia išdėliojame mango gabalėlius.