Jei buvote Tailande ir neparagavote šito deserto, tai galiu pasakyti, kad tikrai daug praradote. Na gerai, netirštinsiu spalvų. Verčiau pasakysiu, kad galite šį patiekalą pasigaminti namuose. O kaip rezultatas? Na mane tai nustebino, nesitikėjau, kad gausis taip gerai, nes skonis tikrai labai autentiškas. Tik vienas dalykėlis – tradicinius baltuosius ryžius iškeičiau į žymiai sveikesnius juoduosius, bet, manau, skonio tikrai nepagadino, o jį tik praturtinto.
Beje, šie ryžiai dar vadinami ‘uždraustaisiais ryžiais’, nes senovės Kinijoje dėl mažo derliaus juos būdavo leista valgyti TIK aukštuomenei. Be to, tai labai sveikas produktas, turintis labai gerą maistinę vertę ir plačiai naudojamas kinų medicinoje. Jei jau klausiate, tai šiuos ryžius radau šios savaitės LIDL Vitasia prekių asortimente.
Tobulai skanus ir labai egzotiškas desertas iš saulėtojo Tailando.
- 200 g juodų ryžių
- 1 skardinė kokosų pieno
- 400 ml vandens
- 6 šaukštai cukraus
- šiek tiek druskos
- 1 šaukštas kukurūzų krakkmolo
- mango patiekimui
- sezamo sėklos patiekimu
- Ryžius nuplauname tekančiu vandeniu ir užmerkiame bent 2 valandoms (užmerkus galima palikti per naktį).
- Ryžius nukošiame, suvyniojame į rankšluosti ar marlę ir verdame ant garų 20 min.
- Puode pakaitiname 200ml kokosų pieno su 3 šaukštais cukraus ir 1/2 šaukštelio druskos.
- Išsigarinusius ryžius sumaišome su kaitintu kokosų pienu, uždengiame ir leidžiame pastovėti bent 20 min.
- Puode pakaitinti likusį kokosų pieną su 3 šaukštais cukraus, 1/2 šaukštelio druskos ir kukurūzų krakmolu (krakmolą išmaišome atskirame inde su keliais šaukštais kokosų pieno ir tik tada supilame į bendrą puodą, kad nesusidarytų gumuliukai). Paverdame 3 minutes maišant ant vidutinės kaitros, kol sutirštėja.
- Sausoje keptuvėje paskrudiname sezamo sėklas, kol paruduoja (apie 5 min).
- Ryžius patiekiame apšlakstę šiltu kokosiniu padažu ir skrudintomis sezamų sėklomis. Šalia išdėliojame mango gabalėlius.
Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama #lidlpartnerystė