Go Back
Spausdinti
prancūziška žuvienė

Prancūziška žuvienė - Bouillabaisse

Pati skaniausia valgyta žuvienė.

Pasiruošimas 45 minutes
Kepimo trukmė 45 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 1 poras
  • 4 pomidorai
  • 2 svogūnai
  • 1 pankolis
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 žvaigždinis anyžius
  • 1 litras žuvies sultinio
  • 1 kg įvairios žuvies ir/ar jūros gėrybių
  • 3 lauro lapai
  • Kelios čiobrelio šakelės
  • 1 čili
  • 1/4 apelsino žievelės be baltos dalies
  • Šviežia petražolė
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis šafrano

Gamybos eiga

  1. Puode, ant šlakelio alyvuogių aliejaus apkepame smulkintą svogūną, pankolį, porą (apie 10 min).
  2. Sudedame smulkintą česnaką, pomidorų pastą pakepame dar 2 min.
  3. Čiobrelį, petražoles, čili, anyžių, lauro lapus ir apelsino žieveles surišame ar suvyniojame į marlę - bus patogiau išžvejoti lauk. Tokį paketėlį metame į puodą.
  4. Tada sudedame smulkintus pomidorus, šafraną ir užpilame žuvies sultiniu (rekomenduoju naminiu).
  5. Verdame 30 min, tada sutriname (nebūtinai), sudedame žuvį, jūros gėrybes ir paverdame dar 10 min, kol išverda.
  6. Patiekiame su skrudinta duona.
  7. Ant duonos galima užsitepti rouile padažo. Išplakite 1 kiaušo trynį su alyvuogių aliejumi, virta bulve ir 2 skiltelėmis česnako, druska, pipirais.

Patarimai

Naminio žuvies sultinio receptas:
1. Puode apkepame smulkintas daržoves: 1/2 pankolio, 1 saliero stiebas, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako.
2. Supilame vyną (300ml), padidiname kaitrą, užverdame ir nugariname per pusę.
3. Atsargiai sudedame žuvies kaulus ir galvą (apie 1kg). Nemaišome, kad sultinys nesusidrumstų.
4. Užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų kaulus. Įdedame 2 lauro lapus ir verdame 30 min. Jei reikia - nugrėbiame putas.
5. Išjungiame kaitrą įdedame 2 citrinos skilteles, šiek tiek šviežių krapų, petražolių, pelėtrųno. Uždengiame ir leidžiame pastovėti 20 min. Po to nukošiame.