Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
prancūziška žuvienė
  • Visi receptai

Prancūziška žuvienė – Bouillabaisse

  • 2021-03-09
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
prancūziška žuvienė

Patiekalą atradau visai netikėtai. O viskas prasidėjo nuo nereikalingos žuvies galvos ir kaulų. Planavau iš jų pasigaminti žuvies sultinį, o iš jo paprasčiausią žuvienę. Bet sultinys gavosi toks geras, kad biški jo pagailo (sultinio receptą įkelsiu apačioje). Tad taip ir gavosi, kad žuvienės nedariau, o vietoj jo sumeistravau šią prancūzišką mandravonę, kurios pavadinimo nemoku net ištarti. Bet galiu pasakyti, kad žiauriai skanu.

prancūziška žuvienė
Spausdinti
Prancūziška žuvienė – Bouillabaisse
Pasiruošimas
45 mins
Kepimo trukmė
45 mins
 

Pati skaniausia valgyta žuvienė.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 1 poras
  • 4 pomidorai
  • 2 svogūnai
  • 1 pankolis
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 žvaigždinis anyžius
  • 1 litras žuvies sultinio
  • 1 kg įvairios žuvies ir/ar jūros gėrybių
  • 3 lauro lapai
  • Kelios čiobrelio šakelės
  • 1 čili
  • 1/4 apelsino žievelės be baltos dalies
  • Šviežia petražolė
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis šafrano
Gamybos eiga
  1. Puode, ant šlakelio alyvuogių aliejaus apkepame smulkintą svogūną, pankolį, porą (apie 10 min).
  2. Sudedame smulkintą česnaką, pomidorų pastą pakepame dar 2 min.
  3. Čiobrelį, petražoles, čili, anyžių, lauro lapus ir apelsino žieveles surišame ar suvyniojame į marlę – bus patogiau išžvejoti lauk. Tokį paketėlį metame į puodą.
  4. Tada sudedame smulkintus pomidorus, šafraną ir užpilame žuvies sultiniu (rekomenduoju naminiu).
  5. Verdame 30 min, tada sutriname (nebūtinai), sudedame žuvį, jūros gėrybes ir paverdame dar 10 min, kol išverda.
  6. Patiekiame su skrudinta duona.
  7. Ant duonos galima užsitepti rouile padažo. Išplakite 1 kiaušo trynį su alyvuogių aliejumi, virta bulve ir 2 skiltelėmis česnako, druska, pipirais.
Patarimai

Naminio žuvies sultinio receptas:
1. Puode apkepame smulkintas daržoves: 1/2 pankolio, 1 saliero stiebas, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako.
2. Supilame vyną (300ml), padidiname kaitrą, užverdame ir nugariname per pusę.
3. Atsargiai sudedame žuvies kaulus ir galvą (apie 1kg). Nemaišome, kad sultinys nesusidrumstų.
4. Užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų kaulus. Įdedame 2 lauro lapus ir verdame 30 min. Jei reikia – nugrėbiame putas.
5. Išjungiame kaitrą įdedame 2 citrinos skilteles, šiek tiek šviežių krapų, petražolių, pelėtrųno. Uždengiame ir leidžiame pastovėti 20 min. Po to nukošiame.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

prancūziška žuvienė
Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.