Go Back
Spausdinti
saldainiai su riešutais

Sveikuoliški saldainiai su ananasais ir riešutais

Puikus desertas ar užkandis. Be to, labai sveika!

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 5 minutes
Pamaitins 12

Ingredientai

  • 150 g „Arimex“ džiovintų spanguolių ir riešutų mišinio be pridėtinio cukraus
  • 100 g kokoso drožlių
  • 60 g „Arimex“ džiovintų ananasų be pridėtinio cukraus
  • 100 g datulių
  • žiupsnelis malto kardamono
  • 1 šaukštas ghee sviesto
  • 1 laimas

Gamybos eiga

  1. Sausoje keptuvėje paskrudiname kokoso drožles (apie 5-8 min),
  2. Džiovintus ananasus užpilame karštu vandeniu, uždengiame ir palaikome 10 min, kad suminkštėtų.
  3. Blenderyje sumulkiname datules, 50g kokoso drožlių, džiovintus ananasus, smulkintą kardamoną, tarkuotą laimo žievelę, laimo sultis bei žiupsnelį jūros druskos.
  4. Peiliu stambiai sukapojame riešutų ir spanguolių mišinį.
  5. Vidutinės kaitros keptuvėje ištirpiname ghee sviestą, ant jo pakepame smulkintus riešutus ir spanguoles, kol apskrus (5 min).
  6. Į tą pačią keptuvę sudedame sumaltą džiovintų vaisių mišinį, viską pakepame maišydami (apie 5-8 min).
  7. Mišinį sudedame į lėkštę, kad atvėstų.
  8. Kuomet pravėsta - formuojame rutuliukus, juos išvoliojame skrudintose migdolo drožlėse ar sezamo sėklose.