Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
saldainiai su riešutais
  • Desertai
  • Į spintelę
  • Pavasariniai patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Sveikuoliški saldainiai su ananasais ir riešutais

  • 2021-03-30
  • 2 min. skaitymo
Total
6
Shares
6
0
0
0
saldainiai su riešutais

Sutinku, sveiki patiekalai gal ir nėra mano stiprioji pusė, bet šį kartą pats save nustebinau! Mano naujieji partneriai Arimex metė man iššūkį – pagaminti sveikuolišką desertą, kuriame nebūtų jokio pridėtinio cukraus. Žinoma sutikau. Tada man bekontakčiu būdu įbruko visą sakvojažą savo naujienų – tropiniai mišiniai, džiovinti ananasai, riešutų miksai. Na tikrai nesiskundžiu! Ir kas svarbiausia, visuose produktuose – JOKIO PRIDĖTINIO CUKRAUS.

Na man tai pasirodė kaip labai rimtas pareiškimas, bet įvertinęs produktų sudėtis galiu drąsiai patvirtinti, kad viskas jų produkcijoje yra labai švaru ir labai sveika. Džiovinti ananasai iškart tapo mano favoritu. Tokių skanių ir kvapnių dar nebuvau ragavęs – galima drąsiai valgyti saujomis. Tada užėjo įkvėpimas ir iš jų pagaminau šį desertą. Nustebau, nes gavosi labai skaniai, tikrai desertiškai ir, svarbiausia, sveikai! Džiovinti ananasai, kokoso drožlės, datulės ir laimo sultys tikrai labai dera tarpusavyje!

saldainiai su riešutais
Spausdinti
Sveikuoliški saldainiai su ananasais ir riešutais
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
5 mins
 

Puikus desertas ar užkandis. Be to, labai sveika!

Pamaitins: 12
Ingredientai
  • 150 g „Arimex“ džiovintų spanguolių ir riešutų mišinio be pridėtinio cukraus
  • 100 g kokoso drožlių
  • 60 g „Arimex“ džiovintų ananasų be pridėtinio cukraus
  • 100 g datulių
  • žiupsnelis malto kardamono
  • 1 šaukštas ghee sviesto
  • 1 laimas
Gamybos eiga
  1. Sausoje keptuvėje paskrudiname kokoso drožles (apie 5-8 min),
  2. Džiovintus ananasus užpilame karštu vandeniu, uždengiame ir palaikome 10 min, kad suminkštėtų.
  3. Blenderyje sumulkiname datules, 50g kokoso drožlių, džiovintus ananasus, smulkintą kardamoną, tarkuotą laimo žievelę, laimo sultis bei žiupsnelį jūros druskos.
  4. Peiliu stambiai sukapojame riešutų ir spanguolių mišinį.
  5. Vidutinės kaitros keptuvėje ištirpiname ghee sviestą, ant jo pakepame smulkintus riešutus ir spanguoles, kol apskrus (5 min).
  6. Į tą pačią keptuvę sudedame sumaltą džiovintų vaisių mišinį, viską pakepame maišydami (apie 5-8 min).
  7. Mišinį sudedame į lėkštę, kad atvėstų.
  8. Kuomet pravėsta – formuojame rutuliukus, juos išvoliojame skrudintose migdolo drožlėse ar sezamo sėklose.

Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

  • džiovintos spanguolės ir ananasai
  • saldainiai su džiovintais vaisaiai

#reklama

Total
6
Shares
Share 6
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentaras
  1. Juliana parašė:
    2022-04-27 20:00

    Gaminau kažką panašaus, viskas buvo iš akies. Bet gavosi puikiai:)

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.