Go Back
Spausdinti
sviestas su žolelėmis

Sviestas su pagardais

Kur juos panaudoti? Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, naudokite gamindami padažus ar tiesiog tepkite ant šviežios naminės duonos. 

Pasiruošimas 15 minutes
Pamaitins 12

Ingredientai

Česnakinis sviestas

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g smulkintų petražolių lapelių
  • 2 smulkintos česnako skiltelės
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • druska ir pipirai

Su citrina ir krapais

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • tarkuota 1 citrinos žievelė
  • nedidelis pundelis šviežių krapų susmulkintų
  • druska ir pipirai

Su parmezanu ir rūkyta paprika

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g tarkuoto parmezano
  • 1/2 šaukštelio maltos rūkytos paprikos

Su krienais ir saulėje džiovintais pomidorais

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g saulėje džiovintų pomidorų susmulkintų
  • 1 šaukštas krienų
  • druska ir pipirai

Su baravykais ir pipirais

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g džiovintų baravykų užpilti karštu vandeniu, palaikyti 20 min, susmulkinti
  • 1 šaukštelis stambiai grūstų juodų pipirų

Su apelsinais ir cinamonu

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 1 šaukštas cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • tarkuota 1 apelsino žievelė ir 2 šaukštai sulčių
  • šiek tiek smulkintų graikinių riešutų

Gamybos eiga

  1. Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol suminkštės.
  2. Permaišome su norimais ingredientais.
  3. Dedame ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės.
  4. Suvyniojame į ritinėlį.
  5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to galima užsišaldyti.