Pirmiausia išsiverdame makaronus iki al dente. Iki makaronų išvirimo likus 3min., į tą patį puodą sudedame šaldytus žirnelius ir juos paverdame su makaronais. Pilnai nukošiame vandenį, perliejame šaltu vandeniu – taip jie nesulips.
Išvirtus makaronus su žirneliais dedame į indą. Į jį taip pat sudedame: perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, nuplautus ir nusausintus špinatus. Viską išmaišome.
Atskirai nusikauliname skumbrių file – jose kaulų neturėtų būti daug, bet gali vienas kitas papulti.
Iš padažo ingridientų atskirame indelyje susimatišome padažą: pilame citrinos sultis, trigubai daugiau nei sulčių, alyvuogių aliejaus, pabarstome druskos, pipirų pagal skonį, sudedame smulkintas petražoles ir gerai išmaišome.
Patiekiame: į lėkštę dedame makaronus su daržovėmis, ant viršaus pabarstome skumbrės ir apliejame padažu.
Jei šias salotas darysitės išsinešimui, patariame padažą susipilti į atskirą indelį, ir juo salotas apšlakstyti tik prieš pat valgant. Jei susimaišysite viską iš anksto ir palaikysite šaldytuve per naktį, labai jausis citrinų skonis makaronuose.