Go Back
Spausdinti
makaronu-salotos-su-skumbre

Makaronų salotos su skumbre

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 30 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 160 g makaronų (farfalle, penne, fusilli ir pan., tik jokiu būdu ne spaghetti )
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • sauja šviežių špinatų
  • 70 g šaldytų šviežių žirnelių
  • 100 g karštai rūkytų skumbrių file

Padažui

  • šviežių citrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • šviežių petražolių

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia išsiverdame makaronus iki al dente. Iki makaronų išvirimo likus 3min., į tą patį puodą sudedame šaldytus žirnelius ir juos paverdame su makaronais. Pilnai nukošiame vandenį, perliejame šaltu vandeniu – taip jie nesulips.

  2. Išvirtus makaronus su žirneliais dedame į indą. Į jį taip pat sudedame: perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, nuplautus ir nusausintus špinatus. Viską išmaišome.

  3. Atskirai nusikauliname skumbrių file – jose kaulų neturėtų būti daug, bet gali vienas kitas papulti.

  4. Iš padažo ingridientų atskirame indelyje susimatišome padažą: pilame citrinos sultis, trigubai daugiau nei sulčių, alyvuogių aliejaus, pabarstome druskos, pipirų pagal skonį, sudedame smulkintas petražoles ir gerai išmaišome.

  5. Patiekiame: į lėkštę dedame makaronus su daržovėmis, ant viršaus pabarstome skumbrės ir apliejame padažu.

Patarimai

Jei šias salotas darysitės išsinešimui, patariame padažą susipilti į atskirą indelį, ir juo salotas apšlakstyti tik prieš pat valgant. Jei susimaišysite viską iš anksto ir palaikysite šaldytuve per naktį, labai jausis citrinų skonis makaronuose.