Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Salotos
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Makaronų salotos su skumbre

  • 2016-10-25
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

Makaronų salotos su skumbre

Į darbą, į universitetą, į iškylą – kad ir kur vyktum, reikia juk ir pavalgyti. Dažnai kyla klausimas, o ką pasiimti valgyti, jei nebus, kur pasišildyti maisto, nes sumuštiniai jau nusibodo… Tam puikiai tiks makaronų salotos su skumbre. Jos maistingos, suteikia energijos, neapsunkina, jų nereikia šildyti, nes šios salotos juk tokios skanios, kai šaltos…

makaronu-salotos-su-skumbre
Spausdinti
Makaronų salotos su skumbre
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
15 mins
Ant stalo per
30 mins
 
Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 160 g makaronų (farfalle, penne, fusilli ir pan., tik jokiu būdu ne spaghetti )
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • sauja šviežių špinatų
  • 70 g šaldytų šviežių žirnelių
  • 100 g karštai rūkytų skumbrių file
Padažui
  • šviežių citrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • šviežių petražolių
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia išsiverdame makaronus iki al dente. Iki makaronų išvirimo likus 3min., į tą patį puodą sudedame šaldytus žirnelius ir juos paverdame su makaronais. Pilnai nukošiame vandenį, perliejame šaltu vandeniu – taip jie nesulips.

  2. Išvirtus makaronus su žirneliais dedame į indą. Į jį taip pat sudedame: perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, nuplautus ir nusausintus špinatus. Viską išmaišome.

  3. Atskirai nusikauliname skumbrių file – jose kaulų neturėtų būti daug, bet gali vienas kitas papulti.

  4. Iš padažo ingridientų atskirame indelyje susimatišome padažą: pilame citrinos sultis, trigubai daugiau nei sulčių, alyvuogių aliejaus, pabarstome druskos, pipirų pagal skonį, sudedame smulkintas petražoles ir gerai išmaišome.

  5. Patiekiame: į lėkštę dedame makaronus su daržovėmis, ant viršaus pabarstome skumbrės ir apliejame padažu.

Patarimai

Jei šias salotas darysitės išsinešimui, patariame padažą susipilti į atskirą indelį, ir juo salotas apšlakstyti tik prieš pat valgant. Jei susimaišysite viską iš anksto ir palaikysite šaldytuve per naktį, labai jausis citrinų skonis makaronuose.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.