Į darbą, į universitetą, į iškylą – kad ir kur vyktum, reikia juk ir pavalgyti. Dažnai kyla klausimas, o ką pasiimti valgyti, jei nebus, kur pasišildyti maisto, nes sumuštiniai jau nusibodo… Tam puikiai tiks makaronų salotos su skumbre. Jos maistingos, suteikia energijos, neapsunkina, jų nereikia šildyti, nes šios salotos juk tokios skanios, kai šaltos…
- 160 g makaronų (farfalle, penne, fusilli ir pan., tik jokiu būdu ne spaghetti )
- 150 g vyšninių pomidorų
- sauja šviežių špinatų
- 70 g šaldytų šviežių žirnelių
- 100 g karštai rūkytų skumbrių file
- šviežių citrinos sulčių
- alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- šviežių petražolių
Pirmiausia išsiverdame makaronus iki al dente. Iki makaronų išvirimo likus 3min., į tą patį puodą sudedame šaldytus žirnelius ir juos paverdame su makaronais. Pilnai nukošiame vandenį, perliejame šaltu vandeniu – taip jie nesulips.
Išvirtus makaronus su žirneliais dedame į indą. Į jį taip pat sudedame: perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, nuplautus ir nusausintus špinatus. Viską išmaišome.
Atskirai nusikauliname skumbrių file – jose kaulų neturėtų būti daug, bet gali vienas kitas papulti.
Iš padažo ingridientų atskirame indelyje susimatišome padažą: pilame citrinos sultis, trigubai daugiau nei sulčių, alyvuogių aliejaus, pabarstome druskos, pipirų pagal skonį, sudedame smulkintas petražoles ir gerai išmaišome.
Patiekiame: į lėkštę dedame makaronus su daržovėmis, ant viršaus pabarstome skumbrės ir apliejame padažu.
Jei šias salotas darysitės išsinešimui, patariame padažą susipilti į atskirą indelį, ir juo salotas apšlakstyti tik prieš pat valgant. Jei susimaišysite viską iš anksto ir palaikysite šaldytuve per naktį, labai jausis citrinų skonis makaronuose.