Go Back
Spausdinti
Midijos

Midijos tradiciškai - Moules Marinières

Pasiruošimas 3 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 23 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 kg midijų (mes naudojome šaldytas, bet rezultatas mums labai tiko)
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 poras
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 2 lauro lapai
  • 4 česnako skiltelės
  • druska ir pipirai
  • 50 ml grietinėlės
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • 240 ml balto sauso vyno

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir suverčiame smulkiais pusžiedžiais pjaustytą šalotinį svogūną, porą, smulkintą česnaką. Taip pat beriame druskos, pipirų ir metame lauro lapus. Viską kepame tol, kol daržovės suminkštės.

  2. Praėjus apie 10 minučių, padidinime kaitrą iki maksimumo ir supilame vyną. Leidžiame pusei jo nugaruoti. 

  3. Tuomet suverčiame visas midijas, uždengiame puodą ir kaitiname apie penkias minutes, karts nuo karto pakratydami puodą ar pamaišydami midijas, kol jos visos prasivers. 

  4. Į puodą su išvirusiais moliuskais pilame grietinėlę, citrinos sultis, smulkiai pjaustytas petražoles ir įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome ir patiekiame giliuose induose su gausiu vyno padažo kiekiu, o šalimais - aliejuje skrudintomis bulvytėmis ir majonezu.

Patarimai

Jei naudojate šaldytas ir apvirtas midijas - jų papildomai paruošti nereikia. Jei naudojamos šviežios - jas reiktų apžiūrėti, išrinkti sudužusias ir prasivėrusias, kadangi jos gali būti sugedusios. Taip pat švariai nuplauti ir esant reikalui lengvai pašveisti metaline kempinėle. 

Mums skaniausia midijas ragauti kartu su skrudintomis bulvytėmis ir majonezu, tačiau, taip pat, labai populiaru su skrudintu prancūzišku batonu.