Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Midijos
  • Pavasariniai patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Midijos tradiciškai – Moules Marinières

  • 2017-05-02
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Midijos

Ir kas galėjo pagalvoti, kad midijos (arba varguolių austrės) gali būti taip lengvai paruošiamos? Užkliuvus akiai už prekybos centre esančių šaldytų moliuskų, nusprendėme, pagaliau, išbandyti jas namuose. Žinoma, šviežios, ko gero, būtų skaniau, tačiau jokiu būdu neverta baimintis ir šaldytų.

Visas gamybos procesas užtruko apie 20 minučių, o rezultatas buvo pritrenkiantis. Šis patiekalas garantuotai susilauks pagyrimų dėl savo išvaizdos, o lėtas valgymo procesas itin tinkamas bendravimui su svečiais.

Midijos
Spausdinti
Midijos tradiciškai - Moules Marinières
Pasiruošimas
3 mins
Kepimo trukmė
20 mins
Ant stalo per
23 mins
 
Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 1 kg midijų (mes naudojome šaldytas, bet rezultatas mums labai tiko)
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 poras
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 2 lauro lapai
  • 4 česnako skiltelės
  • druska ir pipirai
  • 50 ml grietinėlės
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • 240 ml balto sauso vyno
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir suverčiame smulkiais pusžiedžiais pjaustytą šalotinį svogūną, porą, smulkintą česnaką. Taip pat beriame druskos, pipirų ir metame lauro lapus. Viską kepame tol, kol daržovės suminkštės.

  2. Praėjus apie 10 minučių, padidinime kaitrą iki maksimumo ir supilame vyną. Leidžiame pusei jo nugaruoti. 

  3. Tuomet suverčiame visas midijas, uždengiame puodą ir kaitiname apie penkias minutes, karts nuo karto pakratydami puodą ar pamaišydami midijas, kol jos visos prasivers. 

  4. Į puodą su išvirusiais moliuskais pilame grietinėlę, citrinos sultis, smulkiai pjaustytas petražoles ir įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome ir patiekiame giliuose induose su gausiu vyno padažo kiekiu, o šalimais - aliejuje skrudintomis bulvytėmis ir majonezu.

Patarimai

Jei naudojate šaldytas ir apvirtas midijas - jų papildomai paruošti nereikia. Jei naudojamos šviežios - jas reiktų apžiūrėti, išrinkti sudužusias ir prasivėrusias, kadangi jos gali būti sugedusios. Taip pat švariai nuplauti ir esant reikalui lengvai pašveisti metaline kempinėle. 

Mums skaniausia midijas ragauti kartu su skrudintomis bulvytėmis ir majonezu, tačiau, taip pat, labai populiaru su skrudintu prancūzišku batonu.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

6 comments
  1. Gytis parašė:
    2017-05-02 21:38

    sveiki, visi surašyti ingredientai yra puikus(išmesčiau tik kelis), gamybos proceso aprašyme užmačiau keletą klaidelių, jis turėtu būti šiek tiek kitoks, bet žinoma tai tik mano pastebėjimai.:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2017-05-03 10:16

      Gyti, gal galėtumėte patikslinti?:) Norėtumėme paatobulėti 🙂

      Atsakyti
  2. Daiva parašė:
    2019-09-10 20:43

    mazoka padazo gavosi ir daugokai poro. vaikas ivertino 8 is 10 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-09-12 20:40

      Auga jaunasis gurmanas, super :))

      Atsakyti
  3. Donce parašė:
    2021-08-10 21:29

    Aš daugiau padažo darau ir ne su bulvėm, o su bagete

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-09-09 17:44

      taip, bagetė irgi labai geras variantas. Bet aš kažkaip vis su bulvytėm darau. 😀

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.