Nesunkiai ir greitai paruošiamas prancūziškas delikatesas.
Varlių šlauneles užmerkiame piene ir palaikome šaldytuve 30-60 min. Piene esantys baltymai padės suminkštinti mėsą.
Išsimarinavusias šlauneles sudedame į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kruopščiai nusausiname, pagardiname druska, pipirais ir išvoliojame miltuose.
Kepant šlauneles labai svarbu neperkrauti keptuvės, tad geriausia kepti keliais kartais. Mano atveju per vieną kartą keptuvėje tilpo apie 250g (maždaug 1/2 viso kiekio) šlaunelių, tad kepimui skirtą sviestą taip pat dalinau į dvi dalis.
Keptuvėje įkaitiname sviestą, sudedame miltuose išvoliotas ir nukratytas kojeles ir kepame po 3 minutes iš abiejų pusių arba kol apskrunda.
Iškepę vieną dalį, keptuvę išvalome (kad neliktų miltų likučių, kurie gali prisvilti), dedame sekančią dalį sviesto ir kartojame kepimą.
Kuomet visas šlauneles iškepame, į keptuvę dedame padažui skirtą sviestą, iškart beriame smulkintą česnaką ir pakepame 2-3 minutes, kol česnakas paruduoja. Tuomet suspaudžiame citrinos sultis, suberiame smulkintas petražoles ir gautą padažą užpilame ant lėkštėje išdėliotų varlių kojelių.
Patiekiame ir valgome su česnakine duonele.