Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Varlių šlaunelės
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Varlių šlaunelės su česnakiniu sviestu

  • 2019-09-24
  • 2 min. skaitymo
Total
36
Shares
36
0
0
0
Varlių šlaunelės

Varlių šlaunelės – produktas, kurio ragavęs nebuvau, paragauti norėjau, bet labai bijojau. Taip, žinojau, kad jų skonis visai kaip vištienos ir jas galima paruošti tikrai skaniai, tačiau galvoje nuolat tūnodavo kažkoks įsitikinimas, kad man jos nepatiks. Tačiau visai netikėtai prisiverčiau nusipirkti varlių šlaunelių, parengti receptą ir paragauti šio prancūziško delikateso.

Galima sakyti, kad tam mane paskatino “LIDL”, kuris, šią savaitę jas įsitraukę į savo prancūziškų produktų asortimentą. Parsinešęs namo sukau galvą kaip įmantriau jas paruošti, tačiau ilgokai pasidomėjus padariau išvadą – ruošiu jas pačiu paprasčiausiu, tačiau tradiciniu būdu – išmirkius piene, miltuose ir iškepus keptuvėje su sviestu. 

Na ir nebuvo jau taip blogai, o kaiptik atvirkščiai. Patiekalą sudorojau greitai ir skaniai. Iškarto perspėsiu – ant šlaunelių mėsos nedaug, tad nuo jų prisikimšti nepavyks, tačiau tai gali būti puikus užkandis prie gėrimo su mediniu kamščiu arba neapsunkinanti, bet gurmaniška vakarienė. 

Kalbant apie mėsos skonį, ji priminė kažką tarp vištienos ir žuvies ar omaro. Visiškas lengvumas, tad tikrai neprašoviau šiame recepte naudodamas daug česnako, kas suteikė daug skonio šiam patiekalui. Apibendrinant – varlių šlaunelės tikrai įdomus, neeilinis ingredientas ir jo tikrai nereikia bijoti, tad jei susidomėsite, dalinuosi nesudėtingu receptu.

Varlių šlaunelės
Spausdinti
Varlių šlaunelės su česnakiniu sviestu
Pasiruošimas
30 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
40 mins
 

Nesunkiai ir greitai paruošiamas prancūziškas delikatesas.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 500 g varlių šlaunelių
  • 300 ml pieno
  • 150 g miltų
  • 150 g sviesto (100g kepimui ir 50g padažui)
  • 1/2 citrinos
  • 5 skiltelės česnako
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Varlių šlauneles užmerkiame piene ir palaikome šaldytuve 30-60 min. Piene esantys baltymai padės suminkštinti mėsą.

  2. Išsimarinavusias šlauneles sudedame į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kruopščiai nusausiname, pagardiname druska, pipirais ir išvoliojame miltuose.

  3. Kepant šlauneles labai svarbu neperkrauti keptuvės, tad geriausia kepti keliais kartais. Mano atveju per vieną kartą keptuvėje tilpo apie 250g (maždaug 1/2 viso kiekio) šlaunelių, tad kepimui skirtą sviestą taip pat dalinau į dvi dalis. 

  4. Keptuvėje įkaitiname sviestą, sudedame miltuose išvoliotas ir nukratytas kojeles ir kepame po 3 minutes iš abiejų pusių arba kol apskrunda. 

  5. Iškepę vieną dalį, keptuvę išvalome (kad neliktų miltų likučių, kurie gali prisvilti), dedame sekančią dalį sviesto ir kartojame kepimą. 

  6. Kuomet visas šlauneles iškepame, į keptuvę dedame padažui skirtą sviestą, iškart beriame smulkintą česnaką ir pakepame 2-3 minutes, kol česnakas paruduoja. Tuomet suspaudžiame citrinos sultis, suberiame smulkintas petražoles ir gautą padažą užpilame ant lėkštėje išdėliotų varlių kojelių. 

  7. Patiekiame ir valgome su česnakine duonele.

#LidlPartnerystė

Total
36
Shares
Share 36
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentaras
  1. Anonimas parašė:
    2022-01-23 18:12

    Pabandžiau ir aš visai skanu buvo,

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.