Varlių šlaunelės – produktas, kurio ragavęs nebuvau, paragauti norėjau, bet labai bijojau. Taip, žinojau, kad jų skonis visai kaip vištienos ir jas galima paruošti tikrai skaniai, tačiau galvoje nuolat tūnodavo kažkoks įsitikinimas, kad man jos nepatiks. Tačiau visai netikėtai prisiverčiau nusipirkti varlių šlaunelių, parengti receptą ir paragauti šio prancūziško delikateso.
Galima sakyti, kad tam mane paskatino “LIDL”, kuris, šią savaitę jas įsitraukę į savo prancūziškų produktų asortimentą. Parsinešęs namo sukau galvą kaip įmantriau jas paruošti, tačiau ilgokai pasidomėjus padariau išvadą – ruošiu jas pačiu paprasčiausiu, tačiau tradiciniu būdu – išmirkius piene, miltuose ir iškepus keptuvėje su sviestu.
Na ir nebuvo jau taip blogai, o kaiptik atvirkščiai. Patiekalą sudorojau greitai ir skaniai. Iškarto perspėsiu – ant šlaunelių mėsos nedaug, tad nuo jų prisikimšti nepavyks, tačiau tai gali būti puikus užkandis prie gėrimo su mediniu kamščiu arba neapsunkinanti, bet gurmaniška vakarienė.
Kalbant apie mėsos skonį, ji priminė kažką tarp vištienos ir žuvies ar omaro. Visiškas lengvumas, tad tikrai neprašoviau šiame recepte naudodamas daug česnako, kas suteikė daug skonio šiam patiekalui. Apibendrinant – varlių šlaunelės tikrai įdomus, neeilinis ingredientas ir jo tikrai nereikia bijoti, tad jei susidomėsite, dalinuosi nesudėtingu receptu.
Nesunkiai ir greitai paruošiamas prancūziškas delikatesas.
- 500 g varlių šlaunelių
- 300 ml pieno
- 150 g miltų
- 150 g sviesto (100g kepimui ir 50g padažui)
- 1/2 citrinos
- 5 skiltelės česnako
- šiek tiek šviežių petražolių
- šiek tiek druskos ir pipirų
Varlių šlauneles užmerkiame piene ir palaikome šaldytuve 30-60 min. Piene esantys baltymai padės suminkštinti mėsą.
Išsimarinavusias šlauneles sudedame į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kruopščiai nusausiname, pagardiname druska, pipirais ir išvoliojame miltuose.
Kepant šlauneles labai svarbu neperkrauti keptuvės, tad geriausia kepti keliais kartais. Mano atveju per vieną kartą keptuvėje tilpo apie 250g (maždaug 1/2 viso kiekio) šlaunelių, tad kepimui skirtą sviestą taip pat dalinau į dvi dalis.
Keptuvėje įkaitiname sviestą, sudedame miltuose išvoliotas ir nukratytas kojeles ir kepame po 3 minutes iš abiejų pusių arba kol apskrunda.
Iškepę vieną dalį, keptuvę išvalome (kad neliktų miltų likučių, kurie gali prisvilti), dedame sekančią dalį sviesto ir kartojame kepimą.
Kuomet visas šlauneles iškepame, į keptuvę dedame padažui skirtą sviestą, iškart beriame smulkintą česnaką ir pakepame 2-3 minutes, kol česnakas paruduoja. Tuomet suspaudžiame citrinos sultis, suberiame smulkintas petražoles ir gautą padažą užpilame ant lėkštėje išdėliotų varlių kojelių.
Patiekiame ir valgome su česnakine duonele.
#LidlPartnerystė
1 comment
Pabandžiau ir aš visai skanu buvo,