Go Back
Spausdinti
itališki antipasti

Itališki antipasti

Užkandžiai, kurie nustebins jūsų svečius, arba taps viena iš skaniausių ir jaukiausių jūsų vakarienių

Pasiruošimas 30 minutes
Kepimo trukmė 5 minutes

Ingredientai

Marinuotos paprikos su salsa verde padažu ir ančiuviais

  • 4 marinuotos paprikos
  • 1 šaukštas džiūvėsėlių
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 8 ančiuvių filė
  • 1 česnako skiltelė
  • 30 g petražolių
  • 1 šaukštas balto vyno acto
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Rikota su aštriu medumi ir migdolais

  • 250 g rikotos
  • 1 šaukštas migdolų skiedrelių
  • 30 g medaus
  • 2 šaukšteliai aštraus padažo
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Burata salotos su pesto, persikais ir pomidorais

  • 200 g burata sūrio
  • 1 prinokęs persikas
  • 2 pomidorai
  • 3 šaukštai pesto padažo
  • šiek tiek kedrinių pinijų (nebūtinai)
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Papildomi ingredientai

  • 100 g parmos kumpio
  • 50 g mėgstamos vytintos dešros
  • 70 g puskiečio sūrio
  • 1 ciabatta
  • 100 g duonos lazdelių
  • 150 g marinuotų artišokų
  • šiek tiek uogų (šilauogės, vynuogės ar trešnės)
  • šiek tiek riešutų (migdolai, anakardžiai, graikiniai ar lazdyno)
  • 3 šaukštai mėgstamo džemo
  • šiek tiek šviežio baziliko ir rukolos patiekimui

Gamybos eiga

Marinuotos paprikos su salsa verde padažu ir ančiuviais

  1. Į maisto trintuvą sudedame džiūvėsėlius, česnaką, kaparėlius, 6 ančiuvių filė, petražolių lapelius (be kotelių) ir vyno actą. Pagardiname druska ir pipirais. Sutriname iki vientisos masės. Tuomet supilame alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek pamalame.

  2. Marinuotas paprikas perpjauname išilgai, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir išdėliojame į lėkštę. Ant viršaus užpilame pasigamintą padažą ir papuošiame likusiomis ančiuvių filė.

Rikota su aštriu medumi ir migdolais

  1. Medų ištirpiname, sumaišome su aštriu padažu, pagardiname druska ir pipirais.

  2. Į lėkštę sudedame rikotą, ant viršaus užpilame medaus ir čili padažo mišinį bei apibarstome migdolų skiedrelėmis.

  3. Patiekiame su skrudinta ciabatta.

Burata salotos su pesto, persikais ir pomidorais

  1. Į lėkštę dedame kelis šaukštus pesto padažo. Ant viršaus dėliojame skiltelėmis ar griežinėliais pjaustytus pomidorus ir persikus. Dedame buratą, o ant jos dar šiek tiek pesto padažo, druskos ir pipirų. Galiausiai apibarstome kedrinėmis pinijomis bei šviežiais baziliko lapeliais.

Likę ingredientai

  1. Sūrį supjaustome riekelėmis ir patiekiame su džemu bei riešutais.

  2. Gražiai Išdėliojame pjaustytas mėsytes, artišokus, uogas, riešutus, duonos lazdeles ir rukolą.