Go Back
Spausdinti
traškios halloumi lazdelės - halloumi fries

Traškios halloumi sūrio lazdelės

Puikus užkandis, kuris tikrai patiks jūsų svečiams.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 500 g kiprietiško halloumi sūrio
  • 150 g miltų
  • 200 g džiūvėsėlių (naudojau paprastus, bet Panko būtų dar geriau!)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis sezamo sėklų
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 litras saulėgrąžų ar rapsų aliejaus gruzdinimui

Graikiško jogurto padažo ingredientai

  • 4 šaukštai graikiško jogurto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek šviežios mėtos
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Gamybos eiga

  1. Inde miltus sumaišome su džiovintu čiobreliu, raudonėliu, paprika, sezamo sėklomis, druska ir pipirais.

  2. Atskirame inde išplakame kiaušinius.

  3. Halloumi sūrį supjaustome 1 cm dydžio juostelėmis.

  4. Sūrio juosteles išvoliojame miltų ir prieskonių mišinyje, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

  5. Puode ant kaitvietės įkaitiname apie 1 litrą saulėgrąžų ar rapsų aliejaus iki 180 laipsnių. Jei neturite termometro - į aliejų įmeskite gabalėlį duonos. Jei jis paruduoja per 1 minutę, reiškias aliejus pakankamai įkaitęs ir tinkamas gruzdinimui.

  6. Halloumi lazdeles gruzdiname aliejuje po 2 minutes (patarimas - daryti tai dalimis ir neperkrauti puodo, kad gražiai apskrustų). Tuomet ištraukiame iš puodo ir išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

  7. Atskirame inde pasigaminame padažą. Graikišką jogurtą sumaišome su citrinos sultimis, smulkintu česnaku, alyvuogių aliejumi, smulkinta mėta ir druska bei pipirais.

  8. Gruzdintas sūrio lazdeles patiekiame su padažu.

Patarimai

Kalbant apie gruzdinimą aliejuje, tam naudoju saulėgrąžų aliejų. Turiu nusipirkęs 1 litrą aliejaus, kurį būtent tam ir naudoju. Po kiekvieno kepimo, kuomet atvėsta, aliejų per smulkų sietelį perpilu atgal į butelį. Aš jį panaudoju kokius 5-6 kartus (gal ir daugiau). Kuomet gerokai patamsėja, reiškiasi jau geriau aliejų pakeisti nauju.