Go Back
Spausdinti
pomidorų galetė

Pomidorų galetė su sūriu

Tobulai skanus pyragas, kuris labai tinka pusryčiams ir ne tik!

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 50 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 500 g sviestinės tešlos arba šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • Apie 1 kg pomidorų
  • 70 g ožkos ar čederio sūrio
  • 1 skiltelė česnako
  • šiek tiek šviežio čiobrelio
  • 1 kiaušinis
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Pomidorus supjaustome griežinėliais ir sudedame į indą. Apibarstome druska, išmaišome ir išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklines sultis (galetė taps traškesnė).

  2. Iškočiojame tešlą (apie 5-7 mm storio) ir perkeliame ant kepimo popieriaus

  3. Tešlą ištepame kiaušinio plakiniu (tik paliekame užlenkimui kokius 3 cm nuo kraštų neteptus), pabarstome smulkintu česnaku ir čiobreliu. Ant viršaus dedame tarkuotą/smulkintą sūrį ir gražiai sudedame pomidorų griežinėlius.

  4. Pabarstome druska, pipirais. Tuomet užlenkiame kraštus, lengvai prispaudžiame ir patepame juos kiaušinio plakinio

  5. Galetę su visu kepimo popieriumi perkeliame į lėkštę ir dedame į šaldytuvą atvėsti 10-15 min.

  6. Po to kepame 200 laipsnių kaitros orkaitėje 50 minučių.

  7. Prieš pjaustant leidžiame pravėsti. ⁠