Traškios varlių šlaunelės, kurios LABAI primins traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu iš dažno kiniečių restorano
Varlių šlauneles užmerkiame piene ir palaikome 1 valandą, kad šiek tiek pasimarinuotų bei mėsa taptų šviesesnė ir švaresnė.
Pasigaminame tempurą: Išplakame kiaušinį, tada supilame gazuotą vandenį ir suberiame sijotus miltus su maistine soda. Tešlos neperplakam, o tik sumaišome šakute ar šaukštu.
Varlių šlauneles pagardiname druska, pipirais, išvoliojame miltuose ir panardiname į tempurą.
Kepame aliejuje ar gruzdiname 175 laipsnių temperatūroje apie 5 min (kol apskrunda). Iškepusias varlių šlauneles apibarstome druska.
Atskirame puode pasigaminame saldžiarūgštį padažą: sumaišome cukrų, 5 pipirų grūdelius, 3 šaukštus vandens ir kaitiname kol cukrus paruduoja.
Į parudavusį cukrų supilame vyno actą. Verdame apie 10 min, kol nugaruoja. Tada supilame sultis iš 3 apelsinų. Taip pat dedame 2 smulkintas česnako skilteles, šiek tiek tarkuoto imbiero, pagardiname druska. Verdame 5-10 min, kol dar šiek tiek nugaruoja. Tada supilame krakmolą, sumaišytą su šlakeliu vandens ir verdame dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Papriką supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepame keptuvėje. Po to įmaišome į padažą.
Varlių šlauneles patiekiame su padažu (apšlaksčius arba išmaišius jame), smulkintais svogūnų laiškais, kalendra ir smulkintu čili.