Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
varlių šlaunelės su apelsinų padažu
  • Azijietiški patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Traškios varlių šlaunelės su saldžiarūgščiu padažu

  • 2020-09-22
  • 2 min. skaitymo
Total
10
Shares
10
0
0
0
traškios varlių šlaunelės

Nepaisant to, kad šią savaitę į LIDL’us atkeliavo Prancūzijos savaitė, tačiau aš keliauju toliau (žinoma, tik trumpam užsukau į LIDL varlių šlaunelių ir kitų ingredientų). Jei atvirai, tai net nežinau kokiai konkrečiai virtuvei priskirti šį patiekalą, nes jame apjungiau ir suderinau kelis, atrodo, nederančių skirtingų pasaulio virtuvių elementus.

Viską pradėjau pasigamindamas japonišką tempurą (tešlą), o užbaigiau saldžiarūgščiu padažu su apelsinais, kurį įprastai naudoju gamindamas prancūzišką klasiką – Duck L’orange (jei įdomu – receptą rasite ČIA). Galutinis šių varlių šlaunelių rezultatas labai priminė traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu iš dažno kiniečių restorano. Iš tiesų galvojau, kad patiekalas gausis truputį nesąmonė, bet gavosi tikrai super gerai!

varlių mėsa
varlių šlaunelės su apelsinų padažu
Spausdinti
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
30 mins
 

Traškios varlių šlaunelės, kurios LABAI primins traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu iš dažno kiniečių restorano

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 400-500 g varlių šlaunelių
  • 150 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1/4 šaukštelio maistinės sodos
  • 250 ml gazuoto vandens
  • 3 šaukštų cukraus
  • 60 ml raudono vyno acto
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 2 skiltelių česnako
  • šiek tiek imbiero
  • 3 apelsinų
  • kelių pipirų grūdelių
  • 1 šaukšto krakmolo
  • 1 paprikos
  • 1 čili pipiro
  • šiek tiek šviežios kalendros ir svogūnų laiškų
  • šiek tiek miltų (šlaunelių išvoliojimui)
  • 200 ml pieno
Gamybos eiga
  1. Varlių šlauneles užmerkiame piene ir palaikome 1 valandą, kad šiek tiek pasimarinuotų bei mėsa taptų šviesesnė ir švaresnė.

  2. Pasigaminame tempurą: Išplakame kiaušinį, tada supilame gazuotą vandenį ir suberiame sijotus miltus su maistine soda. Tešlos neperplakam, o tik sumaišome šakute ar šaukštu.

  3. Varlių šlauneles pagardiname druska, pipirais, išvoliojame miltuose ir panardiname į tempurą.

  4. Kepame aliejuje ar gruzdiname 175 laipsnių temperatūroje apie 5 min (kol apskrunda). Iškepusias varlių šlauneles apibarstome druska.⁠

  5. Atskirame puode pasigaminame saldžiarūgštį padažą: sumaišome cukrų, 5 pipirų grūdelius, 3 šaukštus vandens ir kaitiname kol cukrus paruduoja.

  6. Į parudavusį cukrų supilame vyno actą. Verdame apie 10 min, kol nugaruoja. Tada supilame sultis iš 3 apelsinų. Taip pat dedame 2 smulkintas česnako skilteles, šiek tiek tarkuoto imbiero, pagardiname druska. Verdame 5-10 min, kol dar šiek tiek nugaruoja. Tada supilame krakmolą, sumaišytą su šlakeliu vandens ir verdame dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.

  7. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepame keptuvėje. Po to įmaišome į padažą.

  8. Varlių šlauneles patiekiame su padažu (apšlaksčius arba išmaišius jame), smulkintais svogūnų laiškais, kalendra ir smulkintu čili.

  • keptos varlių kojos
  • traškios varlių šlaunelės

#reklama #lidlpartnerystė

Total
10
Shares
Share 10
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.