Go Back
Spausdinti
ispaniškas jūros gėrybių troškinys

Zarzuela - ispaniškas jūros gėrybių troškinys

Nuostabiai kvapnus ir tobulai skanus ispaniškas jūros gėrybių troškinys.

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 1 hour
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 400 g jūros gėrybių mišinio
  • 500 g midijų ar kitų kriauklinių moliuskų
  • 100 g didelių krevečių su kiautais;
  • 200 g menkės ar kitos tvirtos žuvies nebūtinai
  • 350 ml balto sauso vyno
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 raudona paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių;
  • žiupsnelis šafrano
  • žiupsnelis čili miltelių
  • 2 lauro lapai
  • 2 šaukštai viskio ar brendžio
  • 800 g konservuotų pomidorų
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • šiek tiek citrinos sulčių

Džiūvėsėlių pagardo ingredientai

  • 30 g blanširuotų migdolų arba migdolų miltų
  • 2 riekelės šviesios duonos⁠
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus⁠
  • šiek tiek druskos ir pipirų⁠

Gamybos eiga

  1. Duoną, migdolus (arba migdolų miltus) sumalame blenderyje kartu su alyvuogių aliejumi, druska, ir pipirais.

  2. Suberiame į kepimo skardą ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min, kol apskrunda.

  3. Pasigaminame krevečių sultinį: išlukštename krevetes ir nedideliame puode ant šiek tiek alyvuogių aliejaus apkepame jų kiautus, kol paraudonuoja.

  4. Ant jų supilame vyną, nuimame puodą nuo kaitros, uždengiame ir leidžiame pastovėti bent 10 min, kad į vyną įsigertų moliuskų skonis.

  5. Gaminame troškinį: dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame labai smulkiai pjaustytą papriką ir svogūną. Pabarstome žiupsneliu druskos ir kepame 5 minutes

  6. Tada suberiame smulkintą česnaką, čili miltelius, šafraną, rūkytą papriką, lauro lapus ir pakepame 1 min. 

  7. Supilame brendį, troškiname 30 sekundžių. Tada suverčiame konservuotus pomidorus ir verdame apie 10 min, kol šiek tiek sutirštėja.

  8. Į troškinį supilame vyno/krevečių sultinį, paverdame 5 minutes.

  9. Sudedame jūros gėrybes ir paverdame dar 5 minutes. Galiausiai pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis. Taip pat įmaišome pasigamintus migdolinius džiūvėsių trupinius. Patiekiame su skrudinta duona.