Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
ispaniškas jūros gėrybių troškinys
  • Ispaniški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Zarzuela – ispaniškas jūros gėrybių troškinys

  • 2020-10-06
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
jūros gėrybių troškinys

Iš esmės jūros bjaurybes mėgstu, tačiau apie jų egzistavimą esu linkęs pamiršti. Dažniausiai jos nugula pačiame šaldymo kameros dugne ir tiesiog užmirštu, kad jų turiu. Bet va šitas ispaniškas troškinys drąsiai keliauja į mano favoritų sąrašą ir, esu tikras, kad nebeleis joms užsilikti.

Zarzueloje gali nugulti įvairios turimos šaldytos ar šviežios jūros gėrybės, o jo skonis – tikrai pasakiškas. Gamindamas dėjau šiek tiek šafrano ir rūkytos paprikos (du labai svarbius ispanų virtuvės ingredientus). Žinoma, galima apsieiti ir be jų, bet labai rekomenduoju panaudoti šiuos prieskonius, kad pilnai pajausti šio troškinio tobulumą. Beje, šios savaitės LIDL ispanijos produktų asortimente atradau labai kokybišką šaldytų jūros gėrybių mišinį su kalmarais, krabų, midijų mėsa ir dar visokiais skanumynais. Tikrai pasiteisino ir labai jį rekomenduoju, nes būtent jo ir dėjau į šitą troškinuką.

zarzuela troškinio ingredientai
ispaniškas jūros gėrybių troškinys
Spausdinti
Zarzuela – ispaniškas jūros gėrybių troškinys
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
1 hr
 

Nuostabiai kvapnus ir tobulai skanus ispaniškas jūros gėrybių troškinys.

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 400 g jūros gėrybių mišinio
  • 500 g midijų ar kitų kriauklinių moliuskų
  • 100 g didelių krevečių su kiautais;
  • 200 g menkės ar kitos tvirtos žuvies nebūtinai
  • 350 ml balto sauso vyno
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 raudona paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių;
  • žiupsnelis šafrano
  • žiupsnelis čili miltelių
  • 2 lauro lapai
  • 2 šaukštai viskio ar brendžio
  • 800 g konservuotų pomidorų
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • šiek tiek citrinos sulčių
Džiūvėsėlių pagardo ingredientai
  • 30 g blanširuotų migdolų arba migdolų miltų
  • 2 riekelės šviesios duonos⁠
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus⁠
  • šiek tiek druskos ir pipirų⁠
Gamybos eiga
  1. Duoną, migdolus (arba migdolų miltus) sumalame blenderyje kartu su alyvuogių aliejumi, druska, ir pipirais.

  2. Suberiame į kepimo skardą ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min, kol apskrunda.

  3. Pasigaminame krevečių sultinį: išlukštename krevetes ir nedideliame puode ant šiek tiek alyvuogių aliejaus apkepame jų kiautus, kol paraudonuoja.

  4. Ant jų supilame vyną, nuimame puodą nuo kaitros, uždengiame ir leidžiame pastovėti bent 10 min, kad į vyną įsigertų moliuskų skonis.

  5. Gaminame troškinį: dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame labai smulkiai pjaustytą papriką ir svogūną. Pabarstome žiupsneliu druskos ir kepame 5 minutes

  6. Tada suberiame smulkintą česnaką, čili miltelius, šafraną, rūkytą papriką, lauro lapus ir pakepame 1 min. 

  7. Supilame brendį, troškiname 30 sekundžių. Tada suverčiame konservuotus pomidorus ir verdame apie 10 min, kol šiek tiek sutirštėja.

  8. Į troškinį supilame vyno/krevečių sultinį, paverdame 5 minutes.

  9. Sudedame jūros gėrybes ir paverdame dar 5 minutes. Galiausiai pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis. Taip pat įmaišome pasigamintus migdolinius džiūvėsių trupinius. Patiekiame su skrudinta duona.

Beje, dar turiu klausimą, ar jau sekate mane Instagram’e? Jei ne – kviečiu tai padaryti paspaudus šią nuorodą: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

ispaniškas jūros gėrybių troškinys

#reklama #lidlpartnerystė

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.