Iš esmės jūros bjaurybes mėgstu, tačiau apie jų egzistavimą esu linkęs pamiršti. Dažniausiai jos nugula pačiame šaldymo kameros dugne ir tiesiog užmirštu, kad jų turiu. Bet va šitas ispaniškas troškinys drąsiai keliauja į mano favoritų sąrašą ir, esu tikras, kad nebeleis joms užsilikti.
Zarzueloje gali nugulti įvairios turimos šaldytos ar šviežios jūros gėrybės, o jo skonis – tikrai pasakiškas. Gamindamas dėjau šiek tiek šafrano ir rūkytos paprikos (du labai svarbius ispanų virtuvės ingredientus). Žinoma, galima apsieiti ir be jų, bet labai rekomenduoju panaudoti šiuos prieskonius, kad pilnai pajausti šio troškinio tobulumą. Beje, šios savaitės LIDL ispanijos produktų asortimente atradau labai kokybišką šaldytų jūros gėrybių mišinį su kalmarais, krabų, midijų mėsa ir dar visokiais skanumynais. Tikrai pasiteisino ir labai jį rekomenduoju, nes būtent jo ir dėjau į šitą troškinuką.
Nuostabiai kvapnus ir tobulai skanus ispaniškas jūros gėrybių troškinys.
- 400 g jūros gėrybių mišinio
- 500 g midijų ar kitų kriauklinių moliuskų
- 100 g didelių krevečių su kiautais;
- 200 g menkės ar kitos tvirtos žuvies nebūtinai
- 350 ml balto sauso vyno
- 1 didelis svogūnas
- 1 raudona paprika
- 3 skiltelės česnako
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių;
- žiupsnelis šafrano
- žiupsnelis čili miltelių
- 2 lauro lapai
- 2 šaukštai viskio ar brendžio
- 800 g konservuotų pomidorų
- šiek tiek šviežių petražolių
- šiek tiek citrinos sulčių
- 30 g blanširuotų migdolų arba migdolų miltų
- 2 riekelės šviesios duonos
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
Duoną, migdolus (arba migdolų miltus) sumalame blenderyje kartu su alyvuogių aliejumi, druska, ir pipirais.
Suberiame į kepimo skardą ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min, kol apskrunda.
Pasigaminame krevečių sultinį: išlukštename krevetes ir nedideliame puode ant šiek tiek alyvuogių aliejaus apkepame jų kiautus, kol paraudonuoja.
Ant jų supilame vyną, nuimame puodą nuo kaitros, uždengiame ir leidžiame pastovėti bent 10 min, kad į vyną įsigertų moliuskų skonis.
Gaminame troškinį: dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame labai smulkiai pjaustytą papriką ir svogūną. Pabarstome žiupsneliu druskos ir kepame 5 minutes
Tada suberiame smulkintą česnaką, čili miltelius, šafraną, rūkytą papriką, lauro lapus ir pakepame 1 min.
Supilame brendį, troškiname 30 sekundžių. Tada suverčiame konservuotus pomidorus ir verdame apie 10 min, kol šiek tiek sutirštėja.
Į troškinį supilame vyno/krevečių sultinį, paverdame 5 minutes.
Sudedame jūros gėrybes ir paverdame dar 5 minutes. Galiausiai pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis. Taip pat įmaišome pasigamintus migdolinius džiūvėsių trupinius. Patiekiame su skrudinta duona.
Beje, dar turiu klausimą, ar jau sekate mane Instagram’e? Jei ne – kviečiu tai padaryti paspaudus šią nuorodą: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama #lidlpartnerystė