Go Back
Spausdinti
jautienos šonkauliai

Vyne troškinti jautienos šonkauliai

Nuostabiai skani ir burnoje tirpstanti mėsytė.

Pamaitins 6

Ingredientai

  • 3 morkos
  • 4 salierai
  • 2 svogūnai
  • 4 šaukštai pomidorų pastos
  • 1,5 kg jautienos šonkaulių
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 750 ml raudono sauso vyno
  • 1 litras jautienos sultinio
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • šiek tiek rozmarino ir čiobrelio

Garnyro ingredientai

  • 50 g rūkytos šoninės
  • 50 g pievagrybių
  • 1 morka
  • 250 ml pieno
  • 250 g polentos
  • 2 šaukštai sviesto

Gamybos eiga

  1. Šonkaulius supjaustome atskirais kaulais, nupjauname riebalo perteklių nuo viršaus, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Apkepame puode iš visų 6 pusių. Kepame dalimis, kad mėsa apskrustų. Apkepus padedame į šalį.
  3. Į tą patį puodą suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir pomidorų pastą. Kepame 3 minutes. Tada suberiame stabmiai pjaustytas morkas, salierą, nuluptas česnako skilteles, sojos padažą ir vyną. Verdame 10 min, kad pusę vyno nugaruotų.
  4. Supilame sultinį, dedame žoleles ir ant viršaus išdėliojame šonkaulius, kad šiek tiek būtų išnirę.
  5. Uždengiame puodą ir troškiname 135 laipsnių orkaitėje 3,5-4 valandas.
  6. Išvirusius šonkaulius ištraukiame iš padažo ir palaikome šaldytuve, kad sustingtų.
  7. Padažą nukošiame ir ir taip pat palaikome šaldytuve, kad iškiltų ir sustingtų riebalas – bus patogiau jį nuimti.
  8. Sekančią dieną padažą supilti į puodą ir virti ant vidutinės kaitros, kol nugaruos ir sutirštės (užtruks apie 1 val.).
  9. Į sutirštėjusį padažą sudėti šonkaulius, pagardinti druska, pipirais, uždengti dangčiu ir pašildyti kokias 10 min.
  10. Patiekti su keptuvėje ant šoninės pakepintomis smulkintomis morkomis ir grybais bei polenta (ją pasigaminsite taip: puode užvirti 1l vandens ir 250ml pieno. Suberti polentą, virti 2 min. Tada įmaišyti sviestą, pagardinti druska ir pipirais).