Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
jautienos šonkauliai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Troškinti jautienos šonkauliai vyno padaže

  • 2020-12-16
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
jautienos šonkauliai

Jei dar nematėte mano Instagram įrašo, tai dar kartą dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Galiu pasakyti, kad šis patiekalo paruošimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingas, tačiau taip tikrai nėra. Žingsnelių gal ir daugiau, nei įprastai, bet norint juos įvykdyti nieko sudėtingo kaip ir nėra – nuolatos stovėti prie puodų tikrai nereikia.

Patiekalas tikrai patiko, skonis šiek tiek priminė burgundišką vyne troškintą jautieną, bet lyginant su pastarąja, šonkauliai, sakyčiau, ima viršų. Na kitą kartą gal tik pavirčiau juos šiek tiek ilgiau, kad gautųsi dar minkštesni – manau 4 valandos būtų pats tas. Štai receptas:⁠

jautienos šonkauliai
Spausdinti
Vyne troškinti jautienos šonkauliai

Nuostabiai skani ir burnoje tirpstanti mėsytė.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 3 morkos
  • 4 salierai
  • 2 svogūnai
  • 4 šaukštai pomidorų pastos
  • 1,5 kg jautienos šonkaulių
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 750 ml raudono sauso vyno
  • 1 litras jautienos sultinio
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • šiek tiek rozmarino ir čiobrelio
Garnyro ingredientai
  • 50 g rūkytos šoninės
  • 50 g pievagrybių
  • 1 morka
  • 250 ml pieno
  • 250 g polentos
  • 2 šaukštai sviesto
Gamybos eiga
  1. Šonkaulius supjaustome atskirais kaulais, nupjauname riebalo perteklių nuo viršaus, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Apkepame puode iš visų 6 pusių. Kepame dalimis, kad mėsa apskrustų. Apkepus padedame į šalį.
  3. Į tą patį puodą suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir pomidorų pastą. Kepame 3 minutes. Tada suberiame stabmiai pjaustytas morkas, salierą, nuluptas česnako skilteles, sojos padažą ir vyną. Verdame 10 min, kad pusę vyno nugaruotų.
  4. Supilame sultinį, dedame žoleles ir ant viršaus išdėliojame šonkaulius, kad šiek tiek būtų išnirę.
  5. Uždengiame puodą ir troškiname 135 laipsnių orkaitėje 3,5-4 valandas.
  6. Išvirusius šonkaulius ištraukiame iš padažo ir palaikome šaldytuve, kad sustingtų.
  7. Padažą nukošiame ir ir taip pat palaikome šaldytuve, kad iškiltų ir sustingtų riebalas – bus patogiau jį nuimti.
  8. Sekančią dieną padažą supilti į puodą ir virti ant vidutinės kaitros, kol nugaruos ir sutirštės (užtruks apie 1 val.).
  9. Į sutirštėjusį padažą sudėti šonkaulius, pagardinti druska, pipirais, uždengti dangčiu ir pašildyti kokias 10 min.
  10. Patiekti su keptuvėje ant šoninės pakepintomis smulkintomis morkomis ir grybais bei polenta (ją pasigaminsite taip: puode užvirti 1l vandens ir 250ml pieno. Suberti polentą, virti 2 min. Tada įmaišyti sviestą, pagardinti druska ir pipirais).

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Karolina parašė:
    2021-02-24 10:45

    O sakykit kur perskate mėsą? Iš maximos ar turite kažkokių kokybiškesnių taškų? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-03-04 16:25

      Uoj jau kaip pasitaiko. 🙂 Jokių paslapčių neturiu. 😀

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.