Go Back
Spausdinti
amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu

Amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu

Labai nuodemingi, bet labai skanūs sausainukai.

Pasiruošimas 30 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Pamaitins 20

Ingredientai

  • 280 g miltų universalūs, 550D klasės
  • 225 g sviesto
  • 3/4 šaukštelio maistinės sodos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 140 g tamsaus cukraus
  • 100 g balto cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g juodo šokolado

Gamybos eiga

  1. Puode ant aukštos kaitros ištirpiname sviestą ir verdame 10-15 min, kol paruduoja ir pradeda stipriai putoti. Leidžiame jam atvėsti.
  2. Išplakame kiaušinius su baltu cukrumi iki vientisos masės.
  3. Į kiaušinius supilame rudą cukrų ir pravėsusį degintą sviestą, viską išmaišome.
  4. Suberiame miltus, sodą, druską ir smulkintą šokoladą. Viską išmaišome.
  5. Tešlą palaikome šaldytuve per naktį.
  6. Kabiname po 1-2 šaukštus tešlos ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame didelius tarpus, kad nesuliptų - aš vienu metu kepu 9 sausainius.
  7. Kepame 165 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Kuomet iškepa, apibarstome jūros druska ir leidžiame pravėsti.